ALOXE-CORTON Les Parcellaires de Saulx
Distrikt
Aloxe Corton. Læs mere om distriktet
Producent
Les Parcellaires. Læs mere om producenten
Om produktet
Pinot Noir-druerne til denne Aloxe-Corton hentes på flere parceller i 2-300 m.o.h, med en klassisk, brun, stenrig undergrund (bl.a. flintsten) blandet med ler, kalk og mergel. Druerne plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Aloxe Corton. Læs mere om distriktet
Producent
Les Parcellaires. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Pinot Noir-druerne til denne Aloxe-Corton hentes på flere parceller i 2-300 m.o.h, med en klassisk, brun, stenrig undergrund (bl.a. flintsten) blandet med ler, kalk og mergel.
Druerne plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen bliver vinificeret. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 18 måneder på nye franske træfade (228 l.).
Vinen har en blank, mørk, rubinrød farve. Duften er aromatisk og elegant, med en rig sammensætning af frugtnuancer så som hindbær, jordbær, kirsebær, brombær og solbær samt en smule vanilje. Smagen er silke- og velouragtig først i munden, men udvikler sig til det mere komplekse og strukturerede, med spændende, krydrede nuancer af bitter chokolade og lakrids. Vinen slutter med god harmoni mellem de aromatiske nuancer og tanninen.
Serveres til lam, okse, fuglevildt eller råvildt. Prøv den også til gode rødskimmeloste.