ALOXE-CORTON LES BOUTIÈRES Les Parcellaires de Saulx
Distrikt
Aloxe Corton. Læs mere om distriktet
Producent
Les Parcellaires. Læs mere om producenten
Om produktet
Lieu dit-vinmarken "Les Boutières" ligger i den sydligste del af AOC Aloxe-Corton, ved foden af skråningen. Den grænser mod Savigny-les-Beaune til en sti, som i gamle dage blev brugt til transport af vin og olivenolie på æsler, læsset med beholdere... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Aloxe Corton. Læs mere om distriktet
Producent
Les Parcellaires. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Lieu dit-vinmarken “Les Boutières” ligger i den sydligste del af AOC Aloxe-Corton, ved foden af skråningen. Den grænser mod Savigny-les-Beaune til en sti, som i gamle dage blev brugt til transport af vin og olivenolie på æsler, læsset med beholdere lavet af gedeskind, som på gammel fransk hed ”Boutes” – hvoraf navnet ”Boutières”. Undergrunden her er ret stenrig, med en blanding af ler, kalk og mergel, som er klassisk for distriktet.
Pinot Noir-druerne plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen bliver vinificeret. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 18 måneder på nye franske træfade (228 l.).
Vinen har en flot, blank, mørk, rubinrød farve. Typisk ligger vinene fra Aloxe-Corton på den kraftige side for Bourgogner, men som ofte for vinene fra Les Parcellaires de Saulx, er det også den aromatiske og elegante stil, som dominerer her. I duften finder man delikate nuancer af friskplukkede ribs, jordbær og kirsebær samt milde krydderier og en smule tobak. I smagen kommer der også toner af brombær og solbær. Eftersmagen er utroligt betagende, selv om man fornemmer en god portion tannin, som vil sikre en god udvikling.
Serveres til lam, okse, vildtretter (gerne fuglevildt) og til hvid- eller rødskimmeloste.