ALOXE CORTON 1ER CRU LES GUÉRETS Parcellaires de Saulx

Distrikt

Aloxe Corton. Læs mere om distriktet

Producent

Les Parcellaires. Læs mere om producenten

Om produktet

1er Cru-vinmarken "Les Guéret" ligger umiddelbar sydvest for landsbyen Aloxe-Corton, på grænsen til Pernand-Vergelesses, ved foden af en øst- og sydøstvendt skråning. På grund af den meget klippeholdige undergrund, som gjorde marken vanskelig at dyrke, blev den først taget i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,00

Nr 03423211935

EAN Nr 3760032652536

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 18 mdr. på træfade (228 l., 1 år gl.)

Scoreplads

Jasper Morris Inside Burgundy92

Distrikt

Aloxe Corton. Læs mere om distriktet

Producent

Les Parcellaires. Læs mere om producenten

Mere om produktet

1er Cru-vinmarken “Les Guéret” ligger umiddelbar sydvest for landsbyen Aloxe-Corton, på grænsen til Pernand-Vergelesses, ved foden af en øst- og sydøstvendt skråning. På grund af den meget klippeholdige undergrund, som gjorde marken vanskelig at dyrke, blev den først taget i brug til vindyrkning senere, end de andre marker i nærheden. Det forklarer dens navn “Les Guérets” som på fransk betyder udyrket (brak) eller ufrugtbar mark. Vinmarken har dog i flere århundrede produceret fremragende vine på den stenrige undergrund, med en blanding af ler, kalk og mergel.

Pinot Noir-druerne plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen bliver vinificeret. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 18 måneder på ét år gamle træfade (228 l.).

Vinen har en flot, blank, mørk, rubinrød farve. Duften er aromatisk og elegant, med sprøde, komplekse nuancer af mørke kirsebær, brombær og solbær samt en smule vanilje. Smagen er både delikat og velouragtig, med lækre, krydrede toner og diskrete nuancer af mørk chokolade og lakrids. Den slutter med god harmoni mellem de aromatiske nuancer og strukturen. Vinen hører absolut til de kraftigere og mere komplekse vine fra Côte-de-Beaune.

Serveres til lam, okse, fuglevildt eller råvildt. Prøv den også til gode rødskimmeloste.

×