ALOXE CORTON 1. CRU Fournières, Domaine Lupé-Cholet
Distrikt
Aloxe Corton. Læs mere om distriktet
Producent
Lupé-Cholet. Læs mere om producenten
Om produktet
Lupé-Cholet ejer en lille parcel (0,3785 ha.) på 1. Cru-marken ”Fournières” i den nordlige del af Aloxe-Corton, og har derfor fuld kontrol over vinen fra dyrkning til aftapning. Vinmarken vender perfekt mod øst/sydøst, på en ret stejl skråning med en... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Aloxe Corton. Læs mere om distriktet
Producent
Lupé-Cholet. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Lupé-Cholet ejer en lille parcel (0,3785 ha.) på 1. Cru-marken ”Fournières” i den nordlige del af Aloxe-Corton, og har derfor fuld kontrol over vinen fra dyrkning til aftapning. Vinmarken vender perfekt mod øst/sydøst, på en ret stejl skråning med en undergrund af brun kalk- og lerjord, oven på lag af aflejringssten og hård klippe. Alt dette giver god modning og kompleksitet, men også god elegance i vinene.
Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk i forhold til Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser af 12 kg., en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, en delvis afstilkning og en lang gæring i åbne, koniske gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Efter presningen bliver vinen overført til de underliggende kældre uden pumpning, og gennemgår en malolaktisk gæring og en modning på 228 l. fade (20-40% nye) egetræ fra Allier, Nevers og Vosges – en sammensætning, som tilfører yderligere kompleksitet. Efter en naturlig bundfældelse, er vinen aftappet uden klarering og filtrering for at bevare kompleksiteten og karakteren.
Det er en meget kompleks vin med et godt gemmepotentiale men samtidig med en meget charmerende og frugtrig karakter. I duften finder man delikate nuancer af friskplukkede jordbær og kirsebær samt milde krydderier og en smule tobak. I smagen er det blødheden og finessen, som dominerer, noget som ikke altid er klassisk for Aloxe-Corton, der ofte hører til de lidt tungere Bourgogner. Eftersmagen er utroligt betagende, selv om man fornemmer en god portion tannin, som vil sikre en god udvikling. Serveres til vildtretter (gerne fuglevildt) eller rødt kød og til hvid- eller rødskimmeloste.