ALIUM, Valdecuevas, Castilla y Leon

Distrikt

Castilla y León. Læs mere om distriktet

Producent

Valdecuevas Rueda. Læs mere om producenten

Om produktet

Alium er lavet på 100% Tempranillo-druer fra en enkelt vinmark på 2 ha., fuldstændigt omringet af Verdejo-vinmarker. Marken blev beplantet med forskellige kloner af Tempranillo for 55 år siden, og var nærmest opgivet, da Valdecuevas overtog den. Et kæmpe genopretningsarbejde... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06308911935

EAN Nr 8437013217675

Druer 100% Tempranillo

Lagring 12 mdr på eg

Respekt Ja

Distrikt

Castilla y León. Læs mere om distriktet

Producent

Valdecuevas Rueda. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Alium er lavet på 100% Tempranillo-druer fra en enkelt vinmark på 2 ha., fuldstændigt omringet af Verdejo-vinmarker. Marken blev beplantet med forskellige kloner af Tempranillo for 55 år siden, og var nærmest opgivet, da Valdecuevas overtog den. Et kæmpe genopretningsarbejde blev sat i gang, og allerede ved første årgang, opdagede man, at man kunne lave en fantastisk koncentreret og kompleks rødvin med disse druer. Produktionen er begrænset til ca. 2-3.000 fl.

Druerne er håndplukkede og gennemgår en selektering, både i vinmarken og ved ankomsten til kælderen. Efter en afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kold skindmaceration på mindre ståltanke i 5 dage med løbende omrøringer. Når temperaturen hæves, starter gæringen spontant med druernes egen gær. Efter gæringen bliver druerne presset, og vinen flyttes i brugte franske egetræsfade af 500 l. og gennemgår en malolaktisk gæring i 6 uger. Derefter flyttes vinen i nye franske fade af samme type og modnes i 12 måneder. Efter aftapningen forbliver vinen yderligere et år i kælderen, før den frigives.

”Alium” har en flot, mørk, rubinrød farve med et lilla skær på kanten. I duften finder man stor frugtkoncentration og meget komplekse toner af syltede, mørke bær, eukalyptus, mørke krydderier og en smule vanilje. I smagen tænker man straks på en god Ribera del Duero, og man fornemmer, at vinen udvikler sig ved iltning og får mere harmoni mellem frugtsødme, bid og struktur. En meget vellavet vin med stor charme i sin ungdom, men også med et stort modningspotentiale. Perfekt til gastronomien.

×