To nye tyske vinhuse

Vi er glade for, og spændte på, at byde hele to nye tyske vinhuse “herzliche willkommen” i vores sortiment. Læs lidt om dem herunder.

Weingut Gerhard

Familien bag Weingut Gerhard i Eltville am Rhein (i Rheingau mellem Rüdesheim og Wiesbaden) har dyrket vin siden 1442 og i mange generationer lavet vinene efter devisen: “autenticitet og hæderlighed”. En tradition som forpligter og som de nuværende ejere, Stefan Gerhard og fru Nina, er stolte af at bære videre.

Stefan Gerhard (født i 1959) overtog vingården i 1983 efter en kældermester-uddannelse og flere ophold med vinarbejde i Sydafrika og USA. I dag udgør vinmarkerne på Weingut Stefan Gerhard ca. 3 ha. beplantet med Riesling, Sauvignon Blanc, Cabernet Blanc og Spätburgunder. 90% af markerne er ifølge VDP’s (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) markklassifikation klassificeret som “Erste Lage” (parallelt til 1. Cru i Bourgogne), hvoraf de bedste er markerne “Hattenheimer Wisselbrunnen” og “Hattenheimer Schützenhaus”.

Nina og Stefan besluttede i 2010 at blive medlem af EcoVin (Bundesverband Ökologischer Weinbau) og indledte allerede året efter en overgang til økologisk dyrkning. I dag er alle vinmarkerne økologisk certificerede, og man praktiserer en individuel bearbejdning af disse afhængig af det lokale terroir og den dyrkede druesort. Hos Weingut Stefan Gerhard ønsker man nemlig, at de respektive karakteristika og nuancer fra såvel det lokale terroir som den enkelte druesort skal afspejles mest muligt i alle vine.

Find vinene fra Gerhard her 

Weingut im Zwölberich

Weingut im Zwölberich nær byen Langenlonsheim ved bredden af floden Nahe blev grundlagt i 1711 af familien Heintz, og mange generationer i samme familie har siden efterfulgt hinanden på vingården. I dag er det således Hartmut Heintz, som står ved roret.

Ejendommen tæller ca. 33 ha. vinmarker, som er samlet i en radius af ca. 3 km. omkring vingården, dels i Langenlonsheim (vinmarkerne Steinchen, Königsschild og Löhrer Berg), dels i Guldental-dalen (vinmarkerne Honigberg og Rosenteich). Her dyrker man efter biodynamiske principper og på nøje udvalgte parceller ikke færre end 30 forskellige druesorter. Hver parcels undergrund og eksponering er afgørende for, hvor man præcist dyrker hver enkelt druesort.

Vinhuset er stolt af at være en af de første vinproducenter i Tyskland, som overgik til økologisk dyrkning og i 1993 blev certificeret biodynamisk efter de strenge Demeter-regler. Hartmut Heintz’ store begejstring for biodynamisk dyrkning medførte tilmed, at han i 2017 blev valgt ind i direktionen for Demeter-organisationen i Tyskland. Vinene fra Weingut im Zwölberich regnes i dag som værende blandt de allerbedste fra Nahe-distriktet.

Find vinene fra Zwölberich her