Rathfinny_sparkling

God nyhed for Sussex-vine

Sussex Wineries Group har meddelt, at DEFRA (Department for Environment, Food and Rural Affairs) har godkendt registreringen af ​​’Sussex’ som en beskyttet oprindelsesbetegnelse, PDO (Protected Designation of Origin), for vin under den nye britiske geografiske betegnelse GI-ordning. Det betyder, at navnet ‘Sussex’ er beskyttet for kvalitetsvine, der er lavet i East og West Sussex, på samme måde som f.eks. Champagne og Bordeaux i Frankrig.

Sussex-vin er kun det andet produkt, der er blevet tildelt beskyttelse under den nyoprettede britiske GI-ordning, som garanterer et produkts egenskaber eller omdømme, ægthed og oprindelse. Den britiske regering beskytter produktnavnet mod misbrug eller efterligning.

Vine mærket som ‘Sussex’ skal bestå en streng analytisk test og kvalitativ analyse af et uafhængigt smagspanel. For Sussex mousserende vine betyder det, at vinen skal have været lagret på flaske i minimum 15 måneder før frigivelse, og vinene vurderes for deres klarhed, aroma, smag og boblernes egenskaber.

Den engelske vinindustri har gennemgået en betydelig vækst i de seneste år, hvor det samlede beplantede vinmarksareal i Storbritannien er firedoblet siden 2000, og det nu udgør mere end 3.500 hektar. Sussex tegner sig for over en fjerdedel af al vin produceret i Storbritannien. Etableringen af ​​denne PDO bringer Sussex på linje med andre velkendte vinregioner rundt om i verden, herunder Bourgogne, Champagne, Rioja og Toscana. Kun de vinproducenter baseret i East og West Sussex, der opfylder et sæt kvalitetsstandarder, vil være i stand til at bruge navnet Sussex på deres vinetiketter.

Rathfinny i sortiment

I vores sortiment har vi Sussex-vine fra Rathfinny.  Her laves alle vinene med stor passion og faglig kompetence. Intet er overladt til tilfældighederne og lidenskaben, glæden og passionen er enorm. Rathfinny serveres da også på en lang række stjernespækkede Michelin restauranter i England.

Mark Driver, medstifter af Rathfinny Wine Estate siger: “Vi tror, ​​at navnet Sussex vil blive synonymt med højkvalitets mousserende og stille vin, så når du går ind på en bar i London, New York, Beijing , eller Tokyo vil du blive spurgt – vil du have et glas Champagne eller et lækkert glas Sussex?”

Læs mere om Rathfinny og find deres produkter her
Læs den fulde artikel fra vineyardmagazine her

Rathfinny Vineyard