Spirito Agricola Ballarin

I 1985 overtog brødrene Giorgio og Giovanni (Gianni) Viberti familiens vingård, Cascina Ballarin (grundlagt i 1928), efter deres far, Luigi Viberti. Takket være deres store entusiasme, dygtighed og ikke mindst flere af familiemedlemmernes aktive deltagelse i den daglige drift, forvandlede de i løbet af årene ejendommen nær La Morra til en af de mest anerkendte mindre vingårde i Barolo. Nogle af de tilhørende vinmarker rangerer blandt de absolut bedste i området – eksempelvis parcellerne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ”Grand Cru”-marker.

I slutningen af 2021 blev Cascina Ballarin delt mellem de to brødre, Giorgio og Giovanni, hvilket deres far, Luigi, længe før da havde besluttet for bl.a. at sikre et fornuftigt driftsgrundlag for de kommende generationer. Giorgio etablerede efterfølgende sammen med sin søn, Alberto, firmaet ALBERTO BALLARIN, mens Giovanni sammen med sin ønologi-uddannede datter, Cecilia (født 2000), etablerede firmaet SPIRITO AGRICOLO BALLARIN.

Cecilia har i løbet af sin uddannelse i Alba bl.a. i to somre været i praktik på vinhuset Borgogno i Barolo og arbejder nu fuldtids sammen med sin far på SPIRITO AGRICOLO BALLARIN. Giovanni tog i 2015 eksamen som “Distillatore” (Master i destilleri), hvilket forklarer, hvorfor man i SPIRITO AGRICOLO BALLARIN’S sortiment finder både vin og spiritus – sidstnævnte produceret på druer, æbler og pærer fra egen høst. Giovanni og Cecilia var fra starten enige om, at deres 5 ha. vinmarker fremover skal dyrkes biodynamisk (AgriBioDinamica). Certificeringerne er på vej for hele ejendommen, som også tæller 2 ha. frugttræer og skov.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.
×