Shelter Winery
Bag det tyske Shelter Winery finder man Hans-Bert Espe og Silke Wolf, som begge har læst ønologi på vinuniversitet i Geisenheim og senere omdannet teori til praksis hos flere vingårde verden over. I 2003 lejede de sig ind i en nedlagt ammunitionsbunker, som det canadiske flyvevåben havde bygget i 1960, hvilket inspirerede til navnet på firmaet. Her, under et tykt lag af beton, jord og græs, installerede de moderne vinificeringsudstyr og nye franske egetræsfade til deres første vine på druen Pinot Noir.
I 2006 blev faciliteterne for små, og da en kollega tilbød Hans-Bert og Silke plads i sine nyopførte bygninger, slog de til. Fra starten har deres filosofi været at satse på Pinot Noir (lidt Chardonnay er dog kommet til) samt at frembringe sande kvalitetsvine. Til det har man brug for gode vinmarker, sunde druer, masser af tid og dygtigt håndværk, hvilket parret til fulde er i besiddelse af.
Selv om Hans-Bert og Silke har fravalgt en kontrolleret økologisk produktion, praktiserer de en gennemført ansvarlig dyrkning på deres vinmarker, som er beliggende i Kenzingen og Malterdingen, mellem Lahr og Freiburg. Det indebærer bl.a., at der ikke anvendes midler mod ukrudt og insekter og heller ikke pesticider mod skimmel- og svampesygdomme – ikke engang de produkter, som er godkendte i forbindelse med kontrolleret økologisk dyrkning.
Vinum Weinguide 2021 skriver om Shelter Winery: ”De folk er på vej til eliten af Pinot Noir i Tyskland” – Gault & Millau Weinguide 2021: Shelter Winery: 4 klaser ud af 5 mulige.
Viser alle 7 resultater