Ron Zacapa
Ron Zacapa er nok verdens mest kendte og anerkendte producent af Premium Rom. Ron Zacapa fremstilles i Guatemala, af “Rum og Creation Products”, et datterselskab af “Industrias Licoreras de Guatemala”. Zacapa er navnet på en lille by i det østlige Guatemala. Der er flere forhold, der gør til at Ron Zapaca er ganske speciel. Ron Zacapa bruger ikke melasse som 90% af romindustrien gør. Ron Zapaza laves af rørsukker honning, som er fra det koncentrerede førstepres af sukkerrørene, som ovenikøbet kommer fra egne sukkerrørsplantager i forskelige områder i Guatamala, hvilket også er ret unikt. Der er en af årsagerne til, at Ron Zapaca naturligt er sødere end mange andre Rom. Lagringen af Ron Zacapa er også ganske speciel. Den foregår i 2300 meters højde i en lagringsfacilitet kaldet ”huset over skyerne”. Så højt oppe er temperaturen lavere, hvilket gør til at lagringsprocessen sløves ned, og det hævdes, at det lavere atmosfæriske tryk i den tynde luft gør til, at infusionen af aromaerne fra fadene bliver mere intens. Herudover lagres Ron Zapaca på solera metoden, traditionelt anvendt til sherry. Forskellige blends af rom i forskellige aldre lagres dels i fade, som tidligere har indeholdt Bourbon (amerikansk whisky), og dels i gamle Sherry og Pedro Ximenez fade. Al rom kommer igennem alle fadtyper. Denne proces er overset af mester blender Lorena Vazquez. Ron Zacapa har vundet adskillelige priser fra forskellige internationale konkurrencer, og er den første rom der skal indgå i den internationale Rum Festival’s Hall of Fame.
Viser et enkelt resultat