Méo-Camuzet

Domaine Méo-Camuzet blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet, som udover at være vinbonde i Vosne-Romanée også var repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer. Han erhvervede de fleste af de berømte og helt unikke parceller, som den dag i dag stadig hører til ejendommen, foruden ved at være den sidste ejer af Château du Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark.

Etienne Camuzet’s datter, Maria Noirot, arvede domainet efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på domainet, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers” til at bestyre og drive domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var den legendariske vinmager, Henri Jayer, som i øvrigt var personen bag ambitionen om, at vinene fra Domaine Méo-Camuzet til enhver tid skal kombinere struktur og finesse, koncentration og charme.

I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. Siden 1989 har ledelsen været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen.

Foruden druerne fra egne marker har Domaine Méo-Camuzet altid haft langtidskontrakter om køb af druer fra nogle få særligt udvalgte drueavlere, og vinene lavet på disse druer markedsføres under navnet ”Méo-Camuzet Frère & Soeurs”.

Gennem alle årene har denne stolte vinproducent været blandt de mest berømte og højest-estimerede i hele Bourgogne, og vinene fra Domaine Méo-Camuzet er med deres særlige status og ubestridelige kvaliteter blandt de mest efterspurgte hos (ikke mindst) de bedste restauranter i verden.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.
×