Gradis Ciutta
”Gradis’ Ciutta” er oprindeligt navnet på en lille landsby på toppen af en skråning nær byen San Floriano del Collio i Friuli-Venezia Giulia – lige op ad grænsen til Slovenien. Vinhuset fik først navnet ”Gradis’ Ciutta”, da Robert Princic afsluttede sin ønolog-uddannelse i 1997 og efterfølgende begyndte at arbejde på familiens gård – side om side med sin far, Isidoro. Robert har fra starten været præget af den store respekt for naturen og omgivelserne, som forældrene og medarbejdere på gården har udvist gennem hele hans opvækst, og dette er, sammenholdt med passionen for vellavede vine, stadig drivkraften bag denne families virke.
I dag råder Gradis’ Ciutta over i alt 30 ha., hvoraf de 20 ha. er beplantet med vin, fordelt i kommunerne Gorizia, Capriva del Friuli og Dolegna del Collio. Hos Gradis’ Ciutta praktiserer man en bæredygtig produktion i vinmarkerne, og prioriterer biodiversiteten med god plads til græs, blomster, vilde planter, krat og træer mellem parcellerne. Alle vinmarker på gården er p.t. i overgangsfasen til certificeret økologisk produktion. Vinene bliver lavet med en nøje afstemt anvendelse af såvel gamle traditioner som nye, moderne teknikker. Gradis’ Ciutta er kendt for at producere meget rene, sprøde, elegante vine med en fantastisk mineralitet og fylde.
Viser alle 4 resultater