Finca Viñoa

Det er firmaet Grandes Pagos Gallegos i Galicien, som står bag driften af vinhusene Quinta de Couselo i DO Rías Baixas og Finca Viñoa / Pazo Casanova i DO Ribeiro. Firmaets dygtige team af agronomer og ønologer superviserer de to huses produktion (og desuden på Bodega Fragas do Lecer i DO Monterrei), og de er garanter for en stabil og høj kvalitet på vinene.

FINCA VIÑOA, Ribeiro
Finca Viñao ejes af Bodega y Viñedos Pazo de Casanova, og den pragtfulde ejendom med sine smukke terrasser ligger i Valle del Avia-dalen i DO Ribeiro i det nordvestlige Spanien. Det var i deres søgen efter nogle af de oprindelige (og ofte forladte) vingårde, at José Manuel Martínez Juste og vennen Manuel Giraldez Campos i 2003 fandt og købte ejendommen, A Viñoa, nær landsbyen Gomariz. Ved foden af selve vinhuset lå 8 ha. vinmarker anlagt i terrasser, og med nogle vinstokke som var 100 år gamle. Stedet blev døbt Finca Viñoa.

Efterfølgende blev 7 ha. naboparceller købt. De var dog tilgroet med træer og krat, men viste sig efter rydningen at skjule gamle, traditionelle “socalcos”-terrasser med stenmure, som tidligere havde være brugt til vindyrkning. I dag består ejendommen af i alt 12 ha. vinmarker, udelukkende beplantet med lokale hvide druesorter som Treixadura, Godello, Albariño og Loureira. Ca. 70 terrasser strækker sig i en højde af 185 til 330 m.o.h. og på 3 bjergsider, som vender hhv. mod sydvest, syd og sydøst. Undergrunden består af skifer, smuldrende granit (sábrego) og ler. Alle parceller ligger indenfor det afgrænsede område, Ribeiro del Avia, som altid har været kendt for at producere de bedste og mest holdbare hvidvine i distriktet.

Viser et enkelt resultat

Vores udvalg af vine

1 vine

Vores udvalg af vine | Sortér efter
  • Hvidvin

    FINCA VINOA, TREIXADURA DO Ribeiro

    2022 | 75,00 | Kolli 6
×