Chateau Guiraud

Château Guiraud, Sauternes 1. Cru Classé (1855), er beliggende ca. 45 km. syd for byen Bordeaux og hed oprindelig ”La Maison Noble du Bayle”, før det i 1766 blev købt af Bordeaux-købmanden Pierre Guiraud. Slottet forblev derefter i samme families eje i 240 år, indtil det i 2006 blev solgt til fire venner med en fælles og stor interesse for vin: Erhvervsmanden Robert Peugeot og tre vinproducenter – Olivier Bernard, Stephan Von Neipperg og Xavier Planty (sidstnævnte havde i flere år forinden været slottets bestyrer).

Et gennemgribende restaureringsarbejde blev efterfølgende iværksat, såvel i vinmarkerne (som allerede under Xavier Planty og det tidligere ejerskab var i overgang til økologisk dyrkning) som i slots- og kælderbygningerne. Anstrengelserne har i den grad båret frugt – vinene fra Château Guiraud er bedre end nogensinde og lever til fulde op til den fornemme status som 1. Cru Classé.

Ejendommen omfatter 128 ha., hvoraf de 85 ha. er beplantet med vin – fordelt på 65% Sémillon og 35% Sauvignon Blanc, og i 2010 fik slottet sin officielle godkendelse som økologisk producent. Udbyttet i vinmarkerne er begrænset til ca. 12 hl./ha. hvilket således er mindre end halvdelen af de tilladte 25 hl./ha. Det medfører selvsagt en meget høj aroma- og smagskoncentration i druerne. For yderligere at højne kvaliteten på Château Guiraud foretager man en omhyggelig selektering af såvel druer som af de forskellige fade, hvorpå vinen modner (18-24 måneder på 225 l. barriques, hvoraf 1/3 bliver fornyet hvert år). Hvad der på den måde ikke skønnes at være absolut topkvalitet, indgår herefter i slottes 2. vin – Petit Guiraud, som nok er mindre fin end 1. vinen, men som ikke desto mindre kandiderer til at være ”best buy” i Sauternes.

Viser alle 2 resultater

Vores udvalg af vine

2 vine

Vores udvalg af vine | Sortér efter
  • Søde vine

    PETIT GUIRAUD ØKO 2. vin Château Guiraud, Sauternes

    2020 | 37,50 | Kolli 12
  • Søde vine

    PETIT GUIRAUD ØKO 2. vin Château Guiraud, Sauternes

    2020 | 75,00 | Kolli 6
×