Château d’Armailhac
Tilbage til kilden kunne man sige om Château d’Armailhacs historie, som allerede starter omkring 1680, hvor brødrene Dominique og Guilhem Armailhac køber jord i Pauillac. Det er først deres efterfølger Dominique Armailhac, som i 1750 – som mange andre på dette tidspunkt – planter vin på markerne. I slutningen af det 18. årh. er der således beplantet 52 ha. vinmarker på forskellige parceller mellem Brane-Mouton (som senere bliver til Mouton Rothschild) mod nord og Pibran mod syd. I 1855 bliver Château d’Armailhac klassificeret som 5. Cru i Médocs berømte klassifikation og i 1878 overtager svigersønnen Comte de Ferrand slottet med de nu 70 ha. vinmarker.Da Comte de Ferrand i 1931 udvider ejerkredsen for vinmarkerne og grundlægger aktieselskabet Domaine de Mouton d’Armailhac, køber den unge Baron Philippe de Rothschild en mindre del af aktierne og senere i 1933 en større del. Da greven de Ferrand dør i 1934 overtager Baron Philippe hele selskabet, hvor der også medfølger Société Vinicole de Pauillac, som senere skulle blive til Baron Philippe de Rothschild S.A.Slottet Château Mouton d’Armailhac bliver derefter som umiddelbar nabo til Mouton Rothschild stærkt tilknyttet dette slot. En del af de store bygninger er i årenes løb blevet brugt til landbrugsmaskiner for begge slotte og en anden del til beboelse af den hovedansvarlig for Rothschilds ejendomme. Selve vinen (5. Cru) skulle fra 1956 til 1988 først blive omdøbt til Baron Philippe og senere Baronne Philippe, inden den i 1989 genfandt sit oprindelige navn: Château d’Armailhac.I dag består slottet af i alt 50 ha. vinmarker med Cabernet Sauvignon (57%), Merlot (23%), Cabernet Franc (18%) og Petit Verdot (2%). Vinstokkene har en gennemsnitsalder på ca. 47 år og er beplantet med 8.500 vinstokke pr. hektar. Vinmarkerne er fordelt på tre områder: Plateau Les Levantines og l’Obélisque (26 ha.), som ligger i forlængelse af det berømte ”Carruades de Mouton”, hvor man høster nogle af de bedste Cabernets i Pauillac. Dernæst Plateau de Pibran (19 ha.), som giver den finesse og elegance, Château d’Armailhac er så kendt for. Til sidst skråningen Béhéré (5 ha.), hvor Graves-jordbunden er ca. 3 m. dyb og giver meget intense vine.Druerne er håndplukket og gennemgår en kraftig selektering, både på marken og ved ankomsten i kælderen. Gæringen (15 til 20 dage) foregår på rustfrie ståltanke under temperaturregulering. Modningen varer fra 15 til 16 måneder og foregår på klassiske barriques af 225 l., hvoraf 25% er nye.Clerc Milons etiket viser Bacchus. Motivet på originalen (18. årh.) er lavet af glas og stammer fra byen Nevers i Frankrig. Den ligger nu på Musée du Vin dans l’Art på Château Mouton Rothschild.
Viser et enkelt resultat