Bodegas Santiago Roma

Den familieejede vingård Santiago Roma ligger idyllisk placeret i Ribadumia (Ponteverda) med udsigt over Salnés-dalens vinmarker, hvor flodbredder og Atlanterhavet kan skimtes i det fjerne. I flere generationer har familien dyrket områdets klassiske hvidvinsdrue Albariño og lavet vine, som man indtil 1997 ikke selv aftappede, men solgte videre til nogle af områdets kendte producenter. Vingården har altid været kendt for at prioritere kvalitet frem for kvantitet, og denne filosofi har man bestemt ikke lavet om på, efter man selv er begyndt at aftappe og markedsføre vinene.

Santiago Roma blev stiftet således i 1997 og har til huse i familiens gamle ejendom. I kældrene har man investeret i moderne udstyr, som har været med til at give vinene endnu mere karakter og identitet. Vinmarkerne ligger alle i Salnés-dalen, der er en del af DO. Rías Baixas, og som nyder godt af et ret mildt klima. Familien ejer selv 6 ha. vinmarker, men dyrker også andre parceller (som man ikke ejer), hvis druer også indgår i produktionen. Alle vinmarkerne ligger på Rías Baixas klassiske aflejringsjord, med sand- og stenholdig undergrund (smuldret granit, kvarts og skiffer), hvilket giver god dræning og perfekte vandreserver i dybden.

Vinene er udelukkende vinificerede på temperatur-kontrollerede ståltanke for at bevare den særlige renhed og sprødhed, der er så typisk for vinene fra Rías Baixas – og i kælderen afspilles der musik under hele processen!

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.
×