Bodegas Ochoa
Bodegas Ochoa ligger i byen Olite, hovedstaden i provinsen Navarra, og hvor vinproduktion kan føres tilbage til det 14. årh.
Javier Ochoa har sikret sig et ry som en af de bedste vinmagere i Spanien og har i øvrigt høstet meget stor anerkendelse som initiativtager til og leder af vinforsøgsstationen EVENA i Navarra. I 11 år var han på denne måde frontfigur i forsøget på at skabe et nyt og forbedret grundlag for vinproduktionen i området. Sammen med hustruen Marivi helligede han sig efterfølgende helt familiefirmaet og produktionen på de tilhørende 145 ha. vinmarker.
I 2015, som 70-årig, overdrog han hovedansvaret for vinificeringen til sin ønolog-uddannede datter Adriana, som allerede da i en årrække havde arbejdet ved hans side – og i øvrigt deler hans kærlighed til lokale druer som Graciano og Mazuelo (Carignan). Inden sin indtræden i familiefirmaet indhentede Adriana værdifuld erfaring hos flere prestigiøse producenter, herunder bl.a. Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande i Pauillac. Den handelsuddannede lillesøster, Beatriz, har overtaget ansvaret for administrationen af vinhuset og salget af vinene, så kontinuiteten er således sikret på Bodegas Ochoa.
På Bodegas Ochoa arbejder man kontinuert og målrettet på at udvikle og forbedre processer og teknikker, der tager sigte på at opnå såvel en mere bæredygtig profil som en højnelse af kvaliteten på vinene. I 2015 indledte man en successiv overgang til fuld økologisk produktion, og hvor rød- og rosévinene i den forbindelse har første prioritet. Man har desuden foretaget intensive studier af de forskellige gærtyper, som findes på vingården. Ud af i alt 160 lokalt-registrerede gærtyper har man udvalgt 4, som man anvender i gæringsprocesserne, og som tilfører præcis den kvalitet og originalitet i vinene, som man ønsker frembragt hos Bodegas Ochoa.
Viser alle 10 resultater