Amiot
Domaine Pierre Amiot & Fils i Morey-Saint-Denis har nu været i familien Amiots hænder i 6 generationer. Det er i dag brødrene Jean-Louis og Didier, som står ved roret. Når faderen Pierre engang imellem viser rundt i kælderen, kan han slet ikke skjule sin stolthed over den kvalitet, hans sønner i dag præsterer. Ejendommen består af 9 ha. vinmarker, som er fordelt på 40 forskellige parceller, med ca. 85% i Morey-Saint-Denis og 15% i Gevrey-Chambertin.
Dyrkningen af druerne hos Domaine Amiot er baseret på såkaldt ‘integrated farming’, og udbyttet pr. hektar holdes nede på 25-45 hl. pr. ha. for at prioritere koncentrationen i vinene. Under vinificeringen er Jean-Louis Amiot tilhænger af at gribe ind i processen så lidt som muligt, men den stil, man prøver på at ramme på ejendommen, er mere mod det delikate end mod det rustikke. Vinene er gæret på druernes egen gærkultur og er hverken klaret eller filtrerede. De kan derfor virke en smule ‘upolerede’ når de er unge, men udvikler sig mod det bløde og det komplekse med alderen.