Som B-Corp virksomhed har Østjysk Vinforsyning forpligtet sig til at bidrage til en social bæredygtig verden. Vi vil gerne være med til at gøre en forskel i Danmark. Gøre en forskel for dem, som har brug for det.

Derfor vil vi gerne støtte op om de gode formål. Ved at støtte velgørenhedsarbejde i Danmark, kan vi, måske, for en stund, bidrage til en god oplevelse, til et minde for livet, til et smil på læben, i en udfordret hverdag.

Hver måned giver vi 5.000 kr. til et godt formål. Det kan være den lokale idrætsforening, der mangler nye bolde, det kan være hjælp til de hjemløse, til børnetelefonen eller noget helt andet.

Vi står klar. Og vi glæder os.

Juni

I denne måned har Karina Gislum, vores skarpe økonomichef, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til BørneTelefonen.

Børns Vilkår kæmper for, at intet barn i Danmark svigtes – hverken af barnets nærmeste voksne eller samfundet. Børns Vilkår sikrer, at alle børn har én, som lytter og giver den støtte og omsorg, børnene har brug for. På BørneTelefonen har Børns Vilkår tusindvis af samtaler med børn, som fortæller det, de ikke kan tale med andre om. Det giver Børns Vilkår en unik indsigt i børns tanker og problemer; en indsigt, som de handler på. I 2023 havde BørneTelefonen og HØRT over 63.000 samtaler med børn og unge, hvilket er det højeste antal nogensinde. BørneTelefonen og HØRT har åbent hele døgnet. Hver dag, året rundt sidder Børns Vilkårs frivillige rådgivere på BørneTelefonen og HØRT klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.

De indsamlede midler går til driften og udvikling af BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT.

“Min motivation for at vælge BørneTelefonen er, at der er mange børn i Danmark, der har det rigtigt svært og BørneTelefonen gør her en forskel og stiller sig til rådighed for disse børn og hjælper dem igennem deres problemer og/eller videre i systemet.  Jeg kender til børn, som har fået hjælp og virkeligt følt sig set og hørt af de gode folk hos BørneTelefonen” fortæller Karina.

Læs mere om BørneTelefonen her: www.bornetelefonen.dk

Maj

I denne måned har Glenn L. Nielsen, salgschef for erhverv, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til SMILfonden.

SMILfonden er en velgørende forening, der støtter børn og unge med alvorlige og kroniske sygdomme på tværs af diagnoser. Alvorligt og kronisk syge børn har ikke en barndom som andre børn. De kæmper med mange indlæggelser, svære smerter, angst og afsavn fra skole og venner. I SMILfonden bliver disse børn hjulpet. Selvom børnene har forskellige diagnoser og udfordringer, har de det til fælles, at mange af dem skal leve med sygdom resten af deres liv.

“SMILfonden giver glæde og styrke til forældre og især børn der har mødt sygdom og modgang i deres liv. Det er altid gribende når børn bliver diagnosticeret med en sygdom, så for mig var det et nemt valg at støtte SMILfonden, da de gør en kæmpe forskel og skaber glæde hos børn og deres familier, som ellers er trængt op i en krog af ofte sjældne, kroniske eller genetiske sygdomme” fortæller Glenn om sit valg.

Læs mere om SMILfonden her: www.smilfonden.dk

April

I denne måned har Gretar Gudbjørnsson, vores skarpe lagerchef, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Kræftens Bekæmpelses forskning.

Kræftens Bekæmpelse driver eget forskningscenter og støtter samtidig kræftforskningen rundt om i Danmark. Forskerne i Kræftens Bekæmpelse arbejder hele tiden på højtryk for at kunne afsløre nye  hemmeligheder om kræftcellernes styrker og især svagheder. Viden der skal omsættes til bedre kræftbehandlinger i fremtiden. Forskningsaktiviteterne strækker sig fra computerbaseret, epidemiologisk forskning til grundforskning udført i moderne laboratorier, og centret præsenterer årligt resultater på højt internationalt niveau.

Ved at støtte bidrager man til, at der kan tilegnes større viden om kræftens gåder og fortsat udvikle mere effektive og skånsomme behandlingsmuligheder. Disse forbedrede behandlingsmuligheder redder  hver dag liv rundt omkring på de danske hospitaler og er samtidig med til at fremme et godt liv efter kræft.

“Jeg er ikke i tvivl om, at min donation skal gå til Kræftens Bekæmpelse. Grunden til at jeg har valgt Kræftens Bekæmpelse er fordi, at det går til et godt formål, som hjælper rigtig mange mennesker i alle aldre. Det er super vigtigt at forske videre og udvikle behandlinger inden for dette område” fortæller Gretar.

Læs mere og se, hvordan du kan støtte her: www.cancer.dk

Marts

I denne måned har Johan Wiggers, vores dygtige salgschef i HoReCa, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Hugs & Food.

Hugs & Food er et værested for hjemløse i København. Målgruppen er de allermest udsatte hjemløse med psykiske lidelser, misbrug, dårlig fysisk tilstand og manglende netværk. Det sociale tilbud består af et gratis måltid sund, nærende mad og professionel hjælp fra socialrådgivere til diverse problemstillinger.

“Jeg har valgt at donere pengene til Hugs & Food, fordi de hjælper udsatte på gaden som virkelig mangler det. Noget så simpelt som nærvær, tryghed og mad som vi andre tager for givet, er med til give dem overskud til at få hverdagen til at hænge bedre sammen. Uden mad og drikke – dur helten ikke” fortæller Johan.

Hugs & Food fortæller her hvad pengene skal gå til: ”Vi har igangsat et projekt hvor vi godt kunne tænke os at gøre vores område udenfor mere hyggeligt og brugbart, nogle nye bænke og plantekasser til området ud til Nansensgade. Vores brugere er jo glade for at nyde deres kaffe eller mad udenfor når vejret er til det, men vores bænke og plantekasser har længe været slidte og triste at se på. En donation ville kunne åbne op for et projekt hvor vores “brugere i arbejde” kunne samle og male de møbler som i den grad trænger til en udskiftning.”

Februar

I denne måned har Nick Kobbernagel Hovind, vores skarpe Brand Manager på spiritus, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Parasport Danmark.

Parasport Danmark’s vision er at give alle mennesker med et handicap eller et særligt behov mulighed for at dyrke idræt, bevæge sig, motionere og konkurrere i et berigende og attraktivt, socialt fællesskab.

Nick fortæller: “I et år med Paralympiske Lege synes jeg at det er vigtigt at Østjysk bakker op. Jeg cykler i klub med Emma Lund (verdensmester på landevej) og hendes glæde ved sport er så smittende. De fleste så det måske til SPORT 2023. Alle para-atleter er forbilleder og skaber håb for andre med et handicap og særlige behov.”

Donationen går til en del af udgifterne til den næste træningslejr for landsholdet i paracykling. Træningslejrene er vigtige i at hjælpe vores landsholdsryttere til at stå skarpest muligt, når to af dem i september skal deltage i de Paralympiske Lege i Paris den 4. og 7- september.

Læs mere om forbundet her: www.parasport.dk

Januar

I denne måned har Lis Amstrup, vores dygtige brand manager, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Sølund Festivalen.

Sølund Festivalen har igennem 37 år været et årligt højdepunkt og samlingssted for tusindvis af mennesker med et udviklingshandicap. På Sølund Musik-Festival får glæden og kærligheden frit løb.

Lis fortæller: “Sølund festivalen har igennem mange år været et årligt højdepunkt og samlingssted for tusindvis af mennesker med et udviklingshandicap, en festivaloplevelse som jeg mener, de fortjener i en tilværelse der for mange af brugerne ikke rummer mange årlige højdepunkter. Jeg har derfor valgt at Sølund Festivalen skal modtage vores Januar sponsorat på Kr. 5000,-, da jeg gerne vil bidrage til, at så mange som muligt kan deltage i denne kærlige og glade festival. Vores bidrag vil gå til at forbedre festivals oplevelsen for deltagerne og holde billetprisen nede.”

Læs mere om festivalen her: www.solundfestivalen.dk

December

I denne måned har Helgi Halldorsson, vores dygtige mand i varemodtagelsen, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Team Rynkeby Østjylland.

Team Rynkeby cykles der til fordel for de børn, der rammes af kritiske sygdomme samt deres familier. I Danmark støttes Børnecancerfonden og Børnelungefonden. Hvert år slutter rejsen med en cykeltur til Paris.

Jeg har valgt denne organisation, da de gør et kæmpe stykke arbejde for at samle penge ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden – to selvstændige fonde som først og fremmest støtter forskning i kræft og lungesygdomme hos børn“, fortæller Helgi.

Som sponsor på Team Rynkeby er du med til at gøre en forskel, støtte en god sag, synliggøre en sund livsstil i et forpligtende fællesskab og sætte børn med kritiske sygdomme på dagsordenen. Vi sætter pris på en hver donation og er meget glade for at Østjysk Vinforsyning vil bidrage med en donation.

Læs mere om Team Rynkeby her: www.team-rynkeby.dk

November

I denne måned har Ole Lundqvist Hansen, vores dygtige detail-konsulent, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Colitis-Crohn Foreningen.

Colitis-Crohn Foreningen er patientforeningen for tarmsygdomme: Crohn’s sygdom, colitis ulcerosa, mikroskopisk kolit, galdesyrediarre og irritabel tyktarm. Foreningen arbejder også for en lang række andre relaterede tarmsygdomme.

Donationen er modtaget med stor taknemmelighed: “CCF modtager med stor taknemmelighed donationen fra Østjysk Vinforsyning, som vil være med til at gøre en forskel for foreningens arbejde, der bl.a. dækker rådgivning, kurser og foredrag samt støtte til forskningsprojekter indenfor tarmsygdomme. Op imod 1 million danskere har ondt i maven, og der er sket en markant stigning af tarmsygdomme, især blandt børn. Det er derfor særlig vigtigt for os at udbrede kendskabet til tarmsygdomme, så de ramte møder øget forståelse for deres situation.

Om begrundelsen for sit valg af donation, fortæller Ole: “Der er flere og flere der bliver diagnosticeret med Morbus Chron og andre mave/tarmsygdomme og jeg ønsker at pengene skal bruges til forskning af dette, så behandling i fremtiden kan blive bedre.”

Læs mere om foreningens arbejde her: www.ccf.dk

Oktober

I denne måned har Jeppe Lundorf, salgsdirektør for HoReCa, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Sclerosehospitalet i Ry.

Danmark har to Sclerosehospitaler – et i Haslev på Sjælland og et i Ry i Jylland. Sclerosehospitalerne tilbyder mennesker med sclerose specialiseret sclerosespecifik rehabilitering og behandling.

Om begrundelsen for sit valg af donation, fortæller Jeppe: “Sclerosehospitalerne udfører et kæmpe stykke arbejde og gør en mærkbar forskel i forhold til at lære at leve med sygdommen på et individuelt plan. Vi har selv Sclerose tæt inde livet og derfor er det nærliggende at støtte denne sag.”

Donationen bringer stor glæde: “Hospitalerne modtager enhver gave, stor eller lille, med taknemlighed. På Sclerosehospitalerne indlægger vi årligt 1200 mennesker. Selv om vi gør alt, hvad vi kan for at passe godt på vores ting og penge, så er der et stort slid, og vores driftsbudget rækker ikke til at købe nyt, erstatte eller opdatere så meget og så hurtigt, som vi kunne ønske. Enhver gave kommer patienterne til gavn og glæde.”

Læs mere om hospitalernes vigtige arbejde her: www.scleroseforeningen.dk/sclerosehospitalerne

September

I denne måned har Ditte Lindgaard, vores dygtige brand manager, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til børnecentret Land of Hope.

Land of Hope redder uskyldige børn, der anklages for at være hekse, fra udstødelse, tortur og død. Med omsorg, beskyttelse og uddannelse for børnene og oplysning til deres lokalsamfund, bygger de fundamentet for en fremtid, hvor børn bliver rustet til at udvikle sig som selvstændige, aktive og sociale individer, der bidrager positivt til lokalsamfundets udvikling.

Om valget af organisation fortæller Ditte: “Jeg har valgt denne organisation, da de gør et kæmpe stykke arbejde for de såkaldte heksebørn. Det er ganske forfærdeligt hvad disse små uskyldige mennesker bliver udsat for, alene på baggrund af overtro og uvidenhed. Det er altafgørende at børnene kommer i tryghed og får dækket såvel fysiske som emotionelle behov.”

Organisationen (Tina Ringgren Lovén) fortæller: “Alle donationer går til vores børnecenter Land of Hope i Nigeria. Det koster i gennemsnit 175.000 kr. pr. måned at holde børnecenteret kørende, som bl.a. inkluderer børnenes skolegang og uddannelser, mad, lægehjælp, medicin, tøj, generel vedligeholdelse af bygningerne på børnecentret og de ansattes løn. Vi har desværre ikke plads til at give et kærligt hjem til alle de mange tusinde børn, der årligt bliver offer for overtroens ondskab. En del af udgifterne går derfor også til vores oplysningskampagner, som skal sikre, at ingen børn kommer til at lide under voksnes overtro i fremtiden. Alle donationer – uanset størrelse – er derfor med til at sikre en lysere fremtid for de udsatte heksebørn i Nigeria.” 

Du kan læse mere om Land of Hope her: www.landofhope.global

August

I denne måned har Thomas Stig Hansen, chauffør/logistik, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Volleyklubben AVK Amagers Ungdomsafdeling.

Volleyball Danmark (www.volleyball.dk) stræber efter at være en ansvarlig samfundsaktør, som gennem stærke fællesskaber tager ansvar for sociale og sundhedsmæssige forhold både på og uden for banen. Som medlem af Volleyball Danmark forsøger Amager Volleyball Klub at leve til denne ambition. Med udgangspunkt i sportens DNA arbejder vi i volleyball ud fra værdigrundlaget ”Plads til alle – Brug for alle”.

Formand, Karina Meden Sørensen, fortæller: “Både trænere og spillere glæder sig hver uge til træningerne og holdfællesskabet i Amager Volleyball Klubs ungdomsafdeling (13-19 år). I en hektisk hverdag i storbyens travle liv, er her en oase og et tilbud om fællesskab og aktivitet udenfor skole og klub med kompetente trænere, gode holdkammerater og en masse fantastiske sportslige og sociale oplevelser.

Særligt populært er det at deltage i weekendstævner rundt omkring i landet, og med donationen fra Østjysk Vinforsyning kan vi sikre transporten til Ikast Cup 2023 16.-17. September for fire af klubbens ungdomshold; DU15, DU17, HU17 og HU20.”

Om begrundelsen for valget af formål, fortæller Thomas Stig: “Jeg har valgt, at min donation skal gå til Volleyklubben AVK Amagers Ungdomsafdeling. Denne klub består i dag, grundet frivillige kræfter. Der er mange ildsjæle i klubben, som holder den i gang, og der er altid stor opbakning fra forældrene. Der er plads til alle og der er stor gensidig respekt blandt de unge og mobning er et no go i klubben. I denne tid hvor mange fritidsklubber lukker, er det vigtigt de unge har et sted at gå hen, hvor de kan få et pusterum fra den digitale hverdag. Klubber som AVK Amager har ofte svært ved at få økonomien til at løbe rundt, derfor virker det naturligt at netop de skulle have min donation.

Juni

I denne måned har Claus Sørensen, Vinoble Aarhus/Mahlers Vinhandel, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til KlostergadeCentret. KlostergadeCentret arbejder for at skabe et sundt liv fyldt med livsglæde og handlekraft. Målet er, at virke som en inspirerende platform for et aktivt og sundt seniorliv i Århus.

Om valget fortæller Claus: “Der bliver flere og flere enlige ældre. Jeg har valgt at donere til KlostergadeCentret fordi de tilbyder mange gode aktiviteter for ældre. Det er vigtigt for mig, at ældre har et sted at gå hen for at få hyggeligt, socialt samvær med andre. Det kan være i form af udflugter, madlavning, hobbyaktiviteter og meget mere. Det er KlostergadeCentret super gode til. Desværre er midlerne små, da pengene til disse aktiviteter kommer fra brugerne selv via kontingent. Jeg håber min donation kan være med til ”forsøde” centeret og dets brugeres tilværelse lidt.”

Donationen er modtaget med stor taknemmelighed. Hermed et par ord fra KlostergadeCentrets leder, Hanne: “Først og fremmest tak, fordi du valgte at tilgodese os! KlostergadeCentret er en selvejende institution med en stram økonomi. Vores formål er et mindske ensomhed og at fremme sundhed for seniorer i Aarhus. Stedet er drevet af frivillige seniorer, der dagligt hjælper i vores cafe, vores genbrugsforretning og i vores administration. Der arbejder pt 32 frivillige folk i huset. Med 5.000 kr. vil vi kunne vise de frivillige at vi påskønner dem ved at holde en lille sommerfest med fællesspisning. God mad, hygge og musik, vil kunne skabe grobund for et stærkere sammenhold og være med til at vedligeholde det gode ry KlostergadeCentret har blandt de frivillige kræfter. Vi er derfor utroligt glade for, at Vinoble har valgt at sende denne donation til os.”

Du kan læse mere om KlostergadeCentret her: www.klostergade.dk

06_Donation_Juni2

Maj

I denne måned har Per Dalby Kristensen, vores dygtige kundeservicemedarbejder, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Danmarks Naturfredningsforening.

 Foreningen er et fællesskab for alle dem, der ønsker at handle for naturen, miljøet og klimaet. Her arbejdes bl.a. for at skabe plads til naturen bl.a. ved at omlægge landbrugsjord til natur, forbinde naturområder og frede naturperler, øge biodiversiteten samt andelen af beskyttet natur i Danmark.

Dette er en sag Per brænder for: ”Jeg donerer pengene til Danmarks Naturfredningsforening, da jeg mener, at de p.t. er den stærkeste forkæmper for miljøet, biodiversiteten og dermed vores alles overlevelse i Danmark. Det har aldrig været vigtigere at vi mennesker hele tiden får at vide, hvad det er vi i mange år har påført, og stadig påfører, vores planet, som i bund og grund danner grundlag for hele vores eksistens. Jeg støtter selv i forvejen både Danmarks Naturfredningsforening og Greenpeace, men mener ikke at vi kan støtte den slags forkæmpere nok.”

Foreningen er taknemmelige for støtten: ”Tusind tak for støtten! Vi arbejder på mange forskellige måder for at forbedre naturens vilkår. Vi laver blandt andet fredningssager, kampagner som ”Plads til det vilde” for mere biodiversitet og starter nye projekter, der skal styrke børn og unges kendskab til naturen. Det er netop dette arbejde, jeres støtte vil gå til.”

Læs mere om Danmarks Naturfredningsforening her: www.dn.dk

April

I denne måned har Julian Johansen, vores dygtige Brand Manager (spiritus), valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til De Anbragtes Vilkår.

I Danmark er næsten 14.000 børn og unge anbragt udenfor hjemmet. De bor således ikke sammen med deres biologiske forældre. Det svarer til ca. 1 % af alle børn og unge i Danmark.

De Anbragtes Vilkår er en interesseorganisation stiftet af tidligere anbragte. De arbejder for at styrke nuværende og tidligere anbragtes vilkår ved at sikre, at deres viden, interesser og ønsker får en tydelig plads i udviklingen af politik og praksis på anbringelsesområdet, med henblik på at udligne forskelle mellem anbragte og ikke-anbragte i Danmark.

Julian fortæller: Jeg har valgt at denne måned donation skal gå til Foreningen De Anbragtes Vilkår, da deres arbejde for børn anbragt uden for hjemmet er fantastisk. Mange af dem kender systemet selv og ved hvordan det kan fejle. Alle har ret til et trygt hjem og en sund opvækst, hvilket De Anbragtes Vilkår arbejder for.”

Foreningen er taknemmelige for støtten. Formand, David Adrian Pedersen, fortæller: ”Tusind tak for støtten til os i De Anbragtes Vilkår. Det betyder meget for os, at I har lyst til at bidrage til, at anbragte børn i Danmark kan få bedre muligheder for et liv på lige vilkår med de børn, som bor med deres forældre.”

Du kan læse mere om De Anbragtes Vilkår her: deanbragtesvilkar.dk

Marts

I denne måned har Michael Øulee, vores vinkyndige indkøber, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Dansk Cøliaki forening.

Dansk Cøliaki forening er en patientorganisation for personer med cøliaki eller dermatitis herpetiformis samt deres pårørende. Deres mission er at fremme diagnosticering og behandling af cøliaki og dermatitis herpetiformis samt at skabe bedst mulige forudsætninger for at personer, hvis helbred afhænger af en livslang glutenfri diæt, skal kunne opleve høj livskvalitet på lige fod med andre.

Michael fortæller: ”Jeg har besluttet mig for at donere til den afdeling af Dansk Cøliaki forening der har med unge at gøre. Børnene er dem der har sværest ved at finde sig til rette med diagnosen og typisk er det også ret svært for deres forældre, så det var min motivation.”

Der er masser af aktiviteter på programmet for de unge, hvor donationen vil gøre en betydelig forskel. Lars Feldvoss, udviklingskonsulent i foreningen, fortæller: ”Vi har en vifte af aktiviteter i gang og på vej, både for aldersgruppen 14-17 og dem på 18-30 år. Der kommer flere og flere unge til, som gerne vil deltage, så der bliver god brug for jeres støtte til at finansiere nogle af det aktiviteter, der er på vej, og muliggøre en lav deltagerbetaling for de unge. Det kan f.eks. være aktiviteter som madworkshops, tema-aftener eller ungecamp. Vi har også vores Ung med cøliaki-podcast, der er kommet rigtig godt fra start her i vinter, og som også har brug for medfinansiering i den kommende tid.”

Du kan læse mere om Dansk Cøliaki forening her: www.coeliaki.dk/

Februar

I denne måned har Mark Frederiksen, vores dygtige HoReCa-konsulent, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Lykkeliga.

Lykkeliga er en håndboldliga for udviklingshandicappede børn og unge. Ligaen blev etableret i foråret 2017 af tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen samt reklamemand Mikael Espensen.

Mark fortæller: ”Som ”gammel” håndboldspiller og qua min store passion for sporten, var det meget naturligt for mig at kigge den vej, da det blev min tur til at donere. Jeg mødte en sprudlende Rikke Nielsen, og kunne straks mærke energien og passionen for hendes projekt om at brede håndbolden ud til udviklingshandicappede børn og unge. En kæmpe fornøjelse og privilegie at kunne donere 5000,- til et fantastisk projekt.”

Rikke er meget taknemmelig for donationen. ”Donationen bidrager til udvikling af konceptet og muligheden for at kunne bidrage yderligere til de unge. Pengene går til sommerstævnet LykkeCup, hvor alle Lykkeliga klubberne samles i Boxen i Herning i juni til et fantastisk stævne.”

02_Donation_Februar

Januar

I denne måned har Annika Larsen, vores skarpe bogholder, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Julemærkefonden.

Alt for mange børn i Danmark mistrives. De føler sig forkerte og udenfor. Men ingen fortjener en hverdag fyldt med ensomhed og ondt i maven. Når børn kommer på Julemærkehjem, får de hjælp til at finde deres styrker og opbygge deres selvværd, så de igen kan indgå i fællesskaber. Og de nye kompetencer og vaner følger med børnene hjem.

Annika har ikke været i tvivl om, hvem donationen skulle gå til: “Mit kendskab til Julemærkefonden og Julemærkehjemmene har altid været der. Og da muligheden for at give denne donation kom, var jeg ikke i tvivl om at det skulle være til Julemærkefonden.”

Hvert år hjælper Julemærkehjemmene ca. 1.000 børn i alderen 7-14 år til en ny start på livet. Og selvom det hedder Julemærkehjemmene, bliver børn hjulpet hele året rundt.

Bente Hartvigsen, Erhvervsfundraiser, Julemærkefonden fortæller: “Vi er glade for at du har valgt at støtte vores arbejde med at hjælpe udsatte børn i Danmark – det gør en forskel. Stor TAK fra alle børn på Julemærkehjem.”

Du kan læse mere om Julemærkefonden her: www.julemaerket.dk

December

I denne måned har Alex Vicard Jensen, vores fantastiske detail-direktør, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til De små Skuldre.

De små Skuldre er et gratis pårørendetilbud til børn og unge fra 8-24 år, der er vokset op eller lever i en familier med afhængighedsproblemer.

Det er altid de små skuldre, som bærer den tungeste byrde, når mor eller far drikker for meget alkohol. De små Skuldre har brugt mere end 25 års erfaring med behandling af pårørende til at sammensætte et behandlingstilbud til børn og unge fra 8-24 år.

Igennem kurser, terapi og undervisning tager De små Skuldre hånd om de problemer, som børn og unge, der er vokset op i en familie med alkoholisme eller andre afhængighedssygdomme, slås med hver dag.

Alex har hjertet på rette sted: “Valget er faldet på ’De små skuldre’ fordi vi som vin/spiritus grossistfirma har en holdning til, at alkohol skal nydes med omtanke, og børn på ingen måde nogensinde skal blive ofre i den sag.”

Du kan læse mere om De små Skuldre og deres arbejde på deres hjemmeside: www.desmaaskuldre.dk

November

I denne måned har Mia Therkildsen, vores inhouse grafiker, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Fri Pige.

Fri Pige er en nonprofit organisation, hvis hovedfokus er at hjælpe unge piger til at holde mere af sig selv. Organisationen skaber et godt og rummeligt fællesskab for især unge piger, men også for voksne kvinder generelt. Et fællesskab, der er forankret i medfølelse og inspiration, hvori alle får mod til at følge deres drømme. Et fællesskab inspireret af friluftsliv, omsorg for mennesker og vores planet.

Årligt arrangeres der minimum fire gratis outdoor camps for unge piger i alderen 13-19 år. På campsene oplever pigerne et pusterum fra det pres, der tynger dem i en hverdag, hvor sociale medier, samfundets normer og andres meninger har fået en enorm betydning. Pigerne vil på campsene lære nyt om sig selv, idet de mærker, hvordan de kan flytte sig både fysisk og mentalt ved at stå overfor udfordringer, de ikke har været sat overfor før. De får nye mennesker omkring sig, der tillader dem at være, som de ønsker, i fællesskabet.

Udfordringerne kan fx være vandring, yoga, vinterbadning, madlavning over bål eller at sove i det fri, og organisationens camp-koncept gør, at pigerne aldrig bliver sat sammen med piger fra deres eget nærområde. Det giver mulighed for en ny start og hjælper pigerne på vejen mod at holde mere af sig selv.

Mia Therkildsen har ikke været i tvivl om, hvor denne måneds donation skulle falde: Jeg stødte på Fri Pige på outdoor festivalen i Silkeborg i år, og synes at de sætter fokus på et super vigtigt emne. Der hviler et enormt pres på de unge i dag, især grundet de sociale medier. Jeg hører oftere og oftere om piger der kæmper med en følelse af utilstrækkelighed og alt for mange unge piger er ikke glade for den de er. Fri Pige tror på at forebyggelse fremfor behandling er vejen frem. De giver pigerne et pusterum og tager dem bl.a. med på ture ud i naturen, væk fra skærmen og ind i et fællesskab, hvor alle bliver hørt og set, uanset forskelligheder. Det er en sag jeg er så glad for at kunne støtte op om.”

Lotte Dohn Rix, stifter af Fri Pige, fortæller: For Fri Pige betyder jeres støtte, at vi kan give flere unge piger bedre betingelser for at udvikle et nyt og mere positivt syn på sig selv. Samtidig er jeres støtte med til at hjælpe os i vores arbejde for at skabe bedre trivsel for unge piger samt opbygge lokale fællesskaber med grobund for nye relationer. Det er meget værdsat. På bestyrelsen vegne siger jeg tusind tak.

Hvis du gerne vil læse mere om Fri Piges arbejde, kan du besøge hjemmesiden: fripige.dk eller deres instagram  www.instagram.com/fripige

Oktober

I denne måned har Tina Madsen, vores fantastiske HoReCa-konsulent, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Børn, Unge & Sorg.

Børn, Unge & Sorg arbejder for at sorg ikke skal ødelægge livet – både gennem forebyggelse og behandling. Der er brug for at aftabuisere død og sorg, så sorgramte ikke skal opleve, at de står alene, når sorgen rammer. Hvis sygdom, død og sorg er noget vi taler om, så bliver det også lettere at hjælpe sorgramte og spotte dem, der har brug for mere specialiseret hjælp. Børn, Unge & Sorg tilbyder specialiseret behandling til børn og unge under 28 år, der oplever alvorlig fysisk sygdom eller død hos forældre eller søskende.

Tina Madsen har ikke været i tvivl om, hvor denne måneds donation skulle falde: Jeg har allerstørste respekt for Børn, Unge & Sorgs meget relevante arbejde. Vi kender alle familier som venner, der har mistet en nærtstående eller har været igennem et svært sygdomsforløb, og hvor børn og yngre har brug for hjælp til at takle verden med modløshed, sorg og tab.

Min mand er ”sorg-personen” på den folkeskole hvor han arbejder som lærer, og de svære stunder/snakke han har i den forbindelse, kommer også hjem omkring spisebordet. Derigennem har jeg oplevet hvor vigtig et arbejde det er, men også den store styrke og respekt der udveksles, og hvordan angst og fortabthed over tid kan veksles til mod, tillid og ro.  Alliancer med barnet og familien står stærk, og varer ved i årevis.

Preben Engelbrekt, direktør i Børn, Unge & Sorg fortæller: Tusind tak for jeres støtte. I er med til at gøre en kæmpe forskel. Alle vores tilbud er gratis – og vi arbejder hårdt for at sikre den nødvendige økonomi hvert år. Desværre oplever vi, at der er flere, der har brug for hjælp end det, vi pt. har kapacitet til. På nuværende tidspunkt står der 197 børn og unge på venteliste til vores specialiserede sorgterapi. Jeres bidrag er med til at hjælpe os med at nedbringe ventelisterne for de børn og unge, som har et særligt behov for vores hjælp.”

Hvis du gerne vil læse mere om Børn, Unge & Sorgs arbejde, kan du besøge hjemmesiden: https://sorgcenter.dk/

September

I denne måned har Christian Nielsen, vores engagerede erhvervskonsulent, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Danske Hospitalsklovne.

Danske Hospitalsklovne arbejder for at styrke indlagte børns livsglæde og livsmod, så de bedre kan stå sygdomsforløbet igennem. Hospitalsklovnen deler sin styrke med barnet og giver, hvad der er behov for. For mange børn kan klovnen blive en tryg hånd at holde i, når livet på hospitalet gør ondt. Og et anker at vende tilbage til…

Christian Nielsen har ikke været i tvivl om, hvor denne måneds donation skulle falde: Jeg har valgt at donere de 5.000 kr. til Danske Hospitalsklovne, da de gør et kæmpe stykke arbejde, rundt omkring på de danske børneafdelinger. Indlagte børn har brug for alt det leg og alle de glade stunder som muligt, og her bidrager de Danske Hospitalsklovne med en masse glæde, i en i forvejen svær tid for indlagte børn og deres forældre.

Karsten Bjerring, Projektleder hos Danske Hospitalsklovne fortæller: ”Tusind tak for donationen til Danske Hospitalsklovnes arbejde for indlagte børn. Med jeres støtte kan vi styrke livsglæden og livsmodet hos børnene, så de får mere overskud til at stå sygdomsforløbet igennem.”

Hvis du gerne vil læse mere om Danske Hospitalsklovnes arbejde, kan du besøge hjemmesiden: https://danskehospitalsklovne.dk/

August

I denne måned har Lars Steiniche, vores dygtige lagermedarbejder, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Sind Ungdom.

Sind Ungdom er en frivillig, social organisation med en mission om, at ingen unge skal stå alene med psykisk sårbarhed. Relationer er afgørende for den mentale sundhed, og Sind Ungdom har gjort det til deres kerneopgave at lave rummelige og udviklende fællesskaber for unge med psykiske udfordringer. Samtidig arbejdes der for at bryde tabu og tavshed om psykiske lidelser blandt unge gennem oplysning og debat.

Lars Steiniche har hjertet på rette sted: Jeg har valgt at donere til Sind Ungdom, som er en organisation, der guider og støtter psykisk sårbare. Som tidligere lærer og som far til en 18-årig datter, har jeg erfaret, hvor utrolig mange unge, der har psykiske problemer at slås med. Jeg synes, det er så trist, at så mange unge mennesker har psykiske udfordringer. Derfor vil jeg gerne donere de 5.000 kr. til en organisation, som arbejder med at gøre en forskel for de unge mennesker.”

Sind Ungdom fortæller: Din donation vil blive brugt til at understøtte vores arbejde med klubfællesskaber for psykisk sårbare unge i hele landet. Vi har 15 klubfællesskaber, som alle er drevet af unge frivillige. De holder typisk åbent én aften om ugen, hvor der er fælles madlavning, middag og hygge. Fællesskaberne er for alle unge mellem 16-35 år, som kender til psykisk sårbarhed. De udgør et frirum, hvor det er okay at være sårbar, og hvor man kan slappe af og være sig selv, uanset hvad man har med sig af udfordringer.”

Hvis du gerne vil læse mere om Sind Ungdoms arbejde, kan du besøge hjemmesiden: https://www.sindungdom.dk/

Juni

I denne måned har Henrik Skødt, vores fantastiske detail-konsulent, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Børnecancerfonden, via Team Rynkeby.

Team Rynkeby er et velgørenhedscykelhold med deltagere i flere lande, som hvert år cykler til Paris.

Formålet er at samle penge ind til børn med kritisk sygdom. Siden starten i 2001 er hovedparten af de indsamlede midler gået til Børnecancerfonden, et mindre beløb til Børnelungefonden. Midlerne bruges til at støtte forskningen samt skabe gode oplevelser for kritisk syge børn og deres familier.

Henrik Skødt har hjertet på rette sted: ”Takket være målrettet forskning overlever 6 ud af 7 børn i dag deres kræftsygdom, og de danske børnekræftafdelinger er nogle af de bedste i verden. Det er enormt glædeligt, at overlevelsen for børn med kræft er stigende. Men halvdelen af børnekræftoverleverne har senfølger, og derfor er arbejdet for børn med kræft på ingen måde færdigt. Vi vil meget gerne bidrage til den forsatte positive udvikling.”

Christina Kraaer, som er Kaptajn og Sponsoransvarlig for Team Rynkeby Ringe, fortæller: ”Vi gør noget godt for andre, vi gør noget godt for os selv og sammen kan vi gøre en forskel…”  Hun er meget taknemmelig for donationen til Børnecancerfonden.

Hvis du gerne vil læse mere om Team Rynkebys arbejde, kan du besøge hjemmesiden: www.team-rynkeby.dk

20_Donation_Juni

Maj

I denne måned har Hanne Wind, vores skønne vinkonsulent, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Headspace Haderslev.

Headspace er nogen at tale med for alle børn og unge mellem 12 og 25 år. Man kan komme hos Headspace i et af deres centre eller chatte med personlige rådgivere for at dele tanker, som er svære at dele med andre. Intet er for stort eller småt, og det er de unge, som bestemmer, hvad der skal tales om.

”Jeg læste om Headspace for et par år siden, hvor der startede en afdeling i Haderslev og hvor de søgte frivillig arbejdskraft. Jeg overvejede meget at melde mig, fordi jeg synes, det er et meget vigtigt og betydningsfuldt emne – ensomhed blandt unge. Især i disse tider hvor SoMe har så stor en magt.”  fortæller Hanne.

Doris Poulsen er Ungerådgiver i Headspace Haderslev, og hun er meget taknemmelig for donationen: ”Vi vil meget gerne bruge pengene til at indkøbe fx flipover på hjul, Post-it flipoverpapir og tuscher til vores samtalerum. Dette er redskaber, som vi bruger i de individuelle samtaler, hvor de unge og vi bruger det til at visualisere det, vi taler om. Herudover er vi et nyetableret center, hvor vi rigtig gerne vil dekorere centret yderligere, så vi kan gøre det så hyggeligt som muligt for de unge, der kommer.”

Hvis du gerne vil læse mere om Headspace’s arbejde, kan du besøge hjemmesiden: https://headspace.dk/

20_Donation_Maj

April

I denne måned har John Hauge Lauridsen, vores fantastiske Proceschef, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til BRUS Syddjurs.

Projekt BRUS hjælper børn og unge i alderen 0-24 år, som lever i familier med rusmiddelproblemer. I BRUS kan man tale med professionelle voksne, der er gode til at lytte til unge, som har oplevet, hvordan rusmidler påvirker en familie. I BRUS kan man også møde andre børn og unge, der har prøvet nogle ting, som man måske kan genkende sig selv i.

”Vi sælger jo et produkt, som ikke alle voksne kan kontrollere, og derved kan give børn et hårdt liv. Jeg vil gerne donere til BRUS Syddjurs, der vil bruge dem på en god oplevelse til de ramte børn” fortæller John.

Lone Klitsgaard og Liselotte Pscheid fra BRUS Syddjurs er meget taknemmelige for donationen og glæder sig til at kunne bruge pengene til en god oplevelse for de ramte børn/unge.

Hvis du gerne vil læse mere om BRUS’ arbejde, kan du besøge hjemmesiden: www.ungbrus.dk

BRUS_Donation

Marts

I denne måned har Joan Smenge, vores dygtige medarbejder i kundeservice, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Den Danske Naturfond.

Den Danske Naturfond køber, beskytter og genopretter natur i hele Danmark for at sikre unikke naturoplevelser og evigtvarende naturbeskyttelse. Du kan læse med om Den Danske Naturfond her: www.naturfonden.dk

Opdatering, november 2022: Donationen er nu blevet konverteret til 416 kvadratmeter vild dansk natur i Engelsholm Sønderskov. Skoven ligger i Vejle Ådals kuperede terræn, der er et af de smukkeste steder i landet. Naturfonden har købt skoven for at lade den udvikle sig frit som en naturlig skov. Her kan man kan møde Europas største ugle, stor hornugle, Danmarks største spætte, den kragestore sortspætte, samt den smukke grønspætte, grævlingen, mosser og insekter. Naturfonden er med til at sikre mere biodiversitet, renere vand og et bedre klima i Danmark. Vi er glade for at have bidraget til det gode formål.

Skovbevis

Skovbevis

Under 2% af de danske skove er sikre, urørte fristeder. Der er ikke plads til alle de mange sjældne dyr og planter, der lever i skovene. Med et Skovbevis er man med til at vende udviklingen og sikre mere vild natur i Danmark.

 

Februar

I denne måned har Valdemar Wulff-Jørgensen, konsulent i HoReCa, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Medusa i Holbæk.

Medusa er en organisation som åbnede i 2010, der primært er drevet af frivillige. Organisationen hjælper kvinder der er udsat for vold af nære relationer. Det kan være vold af forskellig karakter – psykisk, fysisk, stalking eller materiel vold. Medusa tilbyder anonym rådgivning fra dag til dag til de udsatte kvinder. Medusa ligger i Holbæk og dækker Holbæk, Odsherred og Frederikssund kommune. Medusa har omkring 25 rådgivninger om måneden, og der er ca. 115 nye kvinder som henvender sig til dem om året.

Donationen vil i høj grad blive brugt til fastholdelse af de frivillige. For Medusa er det mindst lige så vigtigt at blive hørt, således at de kvinder som har brug for dem, ved hvor de skal søge hen.

Valdemar fortæller: “Min motivation for at donere til Medusa er i høj grad ønsket om at gøre en forskel til kvinder i nød. Vold er skidt uanset køn, men denne donation skal også ses som en kamp for ligestillingen.”

Er du interesseret i at vide mere om Medusa, kan du besøge deres hjemmeside: etlivudenvold.dk

Donation_Februar_Medusa

Januar

I denne måned har Arne Dalsgaard, butikschef i Vinoble Aarhus, valgt at donere ØV Donationen på 5.000 kr. til Reden i Aarhus.

Reden Aarhus ligger under organisationen KFUKs Sociale Arbejde og er et dagcenter for kvinder, som på forskellig måde er havnet i en svær livssituation. Kvinderne har problemer som fx misbrug, psykiatriske lidelser, vold i hjemmet og prostitution samt manglende uddannelse og joberfaring. Deres ressourcer og kompetencer er svære at få i spil i deres aktuelle tilværelse, blandt andet fordi de mangler netværk, struktur, stabilitet og forudsigelighed i hverdagen.

Reden arbejder for at hjælpe kvinderne til at magte og mestre deres eget liv, blandt andet gennem samtale, rådgivning og hjælp til behandling. Reden tilbyder ligeledes basale men livsvigtige elementer som samvær, omsorg, bad, tøjvask og mad.

En donation på 5.000 kr. er rigtig vigtig for Reden. Anders Sørensen, der er Leder på centeret fortæller: ”En sådan donation giver os mulighed for at give lige lidt ekstra til vores kvinder. Det kan være vi tager på en tur og får en god oplevelse med hjem. Det kan give os mulighed for, for eksempel at holde en julefrokost. Eller købe nye, spændende materialer ind til vores ”Krea-afdeling”, hvor kvinderne har mulighed for at lave forskellige kreative projekter.”

Grunden til, at valget netop faldt på Reden, er meget klar for butikschef, Arne Dalsgaard: ”Jeg blev opmærksom på Reden, da jeg skulle pakke og levere nogle julegaver til stedet i december sidste år. Jeg kendte ikke til organisationen i forvejen, og begyndte at læse mere om deres arbejde på nettet. Det gik op for mig, at det er et super vigtigt projekt, og måske også lidt overset – der er ikke så mange, der kender Reden og hvad de arbejder med. Det vil jeg gerne være med til at ændre på. For mig er det et super meningsfyldt arbejde, som alle i Reden udfører, det er ret fantastisk.”

Reden Aarhus har lige nu ca. 200 kvinder indskrevet. Der er 12 fastansatte og 23 frivillige medarbejdere inkl. et team på 10 praktiserende læger, der ugentligt bemander klinikken og yder den nødvendige behandling for de ramte kvinder. ”Vores midler er bundet til husleje, lønninger og andre faste udgifter, så at få en donation udefra betyder meget for os og for kvinderne. At vi for en stund kan forkæle kvinderne og give dem en ekstra oplevelse, er vi meget taknemmelige for.” slutter Anders Sørensen.

Er du interesseret i at vide mere om KFUKS arbejde og Reden Aarhus, kan du besøge deres hjemmeside: kfuksa.dk

Donation_Reden