Nyhed fra “Down Under”

Vi byder hermed vores nye vinhus fra Australien, Frankland Estate, velkommen i sortimentet, hvor vi har taget fem af deres fremragende vine ind. Find dem her.

Lidt om vinhuset

Midt i 1980’erne besluttede ægteparret Barrie Smith og Judi Cullam at udvide aktiviteterne på familiens gård nær Frankland River, i den sydvestlige del af Western Australia. Flere producenter havde siden 1960’erne opnået gode resultater med vindyrkning i området, så det inspirerede ægteparret til at gå den vej også. Men at gå fra klassisk landbrug til vinproduktion er ikke ligetil. Derfor drog ægteparret til Bordeaux i Frankrig for i to år at arbejde med vindyrkning og vinificering på Château Sénéjac i Haut-Médoc. Efter deres hjemkomst grundlagde de i 1988 Frankland Estate. Helt fra begyndelsen har de begge været enige om, at områdets unikke biologiske balance, med sjældne plante- og dyrearter, samtidig skulle bevares.

Efter 33 årgange på ejendommen – med hjælp af deres børn, Elizabet og Hunter, har man efterhånden kunnet definere de bedste parceller til plantning og dyrkning af bestemte druesorter, samtidigt med at man har bevaret omgivelserne omkring vinmarkerne. Deres kæmpe arbejde og fælles passion for økologiske dyrkningsmetoder, hvor man begrænser udbyttet til det, som jorden kan producere på helt naturlig vis, blev belønnet i 2009/2010 med en økologisk certificering (Australian Certified Organic).

I dag er det 2. generationen i familien, som har overtaget roret på Frankland Estate (stadig med god hjælp fra forældrene). Sammen med deres lille team producerer de vin på 30 ha. omkring vingården. Man producerer økologiske vine, som er meget aromatiske, præcise og fyldige, og som besidder en enestående og karakteristisk mineralitet. Australiens mest anerkendte vinekspert James Halliday tildeler Frankland Estate sin top-rating (”RED 5-star Winery”) og placerer således producenten iblandt den lille elite (3,6%) af australske vinhuse.

Er du vores næste kunde?

Hos os får i ikke kun en leverandør af vin. I får en samarbejdspartner som
altid står klar til at besvare spørgsmål, og som er klar på enhver udfordring

Frankland River-distriktet ligger i den sydvestlige del af Western Australia, i det, man i dag kalder Great Southern-regionen. På grund af den kølige indflydelse fra havet ca. 80 km. mod syd, er både nabo-distriktet Margaret River (tættest ved kysten mod vest) og Frankland River såkaldte Cool Climate-områder. Frankland River har dog et mere fastlandsklima, med lange, solrige dage og kølige nætter, som betyder store temperatursvingninger. Vintrene er milde og regnfulde (800 mm./år,) mens somrene er varme og tørre. Man oplever kun ca. 282 mm. regn i vækstperioden.

×