Velkommen til Domaine Anderson

Det er med stor glæde, at vi præsenterer vores nye vinhus fra Anderson Valley, Mendocino County, velkommen i sortiment.

Louis Roederer i Californien

Da Champagneproducenten Louis Roederer i starten af 1980erne indledte deres søgen efter det helt optimale sted til produktion af top-mousserende” vine i Californien, valgte man Anderson Valley i Mendocino County i det nordlige Californien.

Her fandt man det helt rigtige terroir perfekte jordbundsforhold og et relativt køligt klima grundet beliggenheden tæt ved Mendocino-kysten. Roederer Estate var dermed en realitet og her på dets tilhørende 234 ha. kunne man under ideelle betingelser dyrke Pinot Noir og Chardonnay – de vigtigste druesorter til produktion af store mousserende vine som fx husets højtestimerede Quartet. Senere overtog man også en anden producent af mousserende vine i Anderson Valley – Scharffenberger Cellars nær Philo, nordvest for Boonville.

Ønsket om også at producere “stille” vine på Chardonnay og Pinot Noir førte i slutningen af 1990’erne til at man skabte vinserien Carpe Diem og senere til grundlæggelsen af vinhuset Domaine Anderson. Man kan roligt fastslå, at de tre forskellige vinmarker (i tre forskellige subregioner i Anderson Valley AVA), som Domaine Anderson består af, er valgt optimalt.

Vinmarkerne dyrkes i dag under vejledning af Bob Gibson, som også har ansvar for udviklingen mod en økologisk og biodynamisk dyrkning af alle markerne: Dach Vineyard (7,6 ha.) i subregionen Poleeko, Walraven Vineyard (5,6 ha.) i subregionen Boonville og Pinoli Wineyards (3 ha.) i subregionen Deep End.

Filosofien er klar: Winemaker Darrin Low ønsker at producere vine der udtrykker en ægte Anderson Valley-stil, med minimal indgriben under vinificeringen.

Det med at vinificere Chardonnay og Pinot er altså noget Roederer kan finde ud af og det kan smages i disse vine!

×