Velkommen til Morlet

Champagne Pierre Morlet og Morlet Family Vineyards i Californien (drevet af 5. generation i Morlet-familien) er vores nye champagne- og vinleverandører. Læs lidt om dem herunder.

Champagne Pierre Morlet

Champagne Pierre Morlet ligger i landsbyen Avenay Val d’Or i Vallée de la Marne, få kilometer nordøst for byen Epernay. Her har nu 5 generationer i familien Morlet dyrket vin siden begyndelsen af 1800-tallet. Vinhuset er kendt for at producere eksklusive champagner med både karakter, finesse, krop og kompleksitet fra de ikke færre end 40 forskellige parceller, som huset råder over – alle klassificeret som Grand Cru eller Premier Cru.

Familiens ca. 16 ha. vinmarker ligger dels på Premier Cru-skråningerne i Avenay Val d’Or, Mutigny og Bisseuil samt Grand Cru-distriktet ved Aÿ-Champagne – begge områder med en perfekt ler-kalk kombination i overfladen og en dyb kridtholdig undergrund. Dyrkningsformen foregår i dag efter forskrifterne i “viticulture raisonnée”, og hver enkelt parcel er løbende blevet bearbejdet og optimeret i forhold til de to druesorter, man dyrker – Pinot Noir og Chardonnay.

Kvalitetsdruer kombineret med den lange og meget omhyggelige vinificeringsproces betyder, at champagnerne fra Pierre Morlet lever helt op til husets motto: “Passion & Excellence”.

Find champagnerne her

Morlet Family Vineyards

Siden 2006 har det været Luc Morlet (5. generation) og hans kone, Jodie, der har drevet familiefirmaet. I 2010 købte de en gammel charmerende ejendom fra 1880 beliggende lige nord for byen St. Helena. Ejendommen, som før forbudstiden havde huset et andet vinfirma, har de løbende restaureret og gjort til familiens vingård – Morlet Estate. Deres første vine blev lavet på Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra egne marker i Napa Valley (St. Helena AVA og Oakville AVA) samt Chardonnay og Pinot Noir på nyindkøbte marker i Sonoma County.

Udover druerne fra egne vinmarker har Morlet Family Vineyards løbende sikret sig druer fra andre områder i Californien ved at indgå forsyningsaftaler med markbesiddere i bl.a. Russian River Valley, Bennett Valley, Alexander Valley og Fort Ross-Seaview i Sonoma County. Druerne herfra dyrkes og høstes af Morlet-familiens eget team og vinificeres på gården i St. Helena.

Filosofien har været klart fra starten: Vinene skulle udtrykke de forskellige distrikters og parcellers lokale terroir og samtidig have en god harmoni mellem styrke, karakter og finesse. Derfor tilpasses druesorterne og dyrkningen til hver parcels beskaffenhed i forhold til bl.a. beliggenhed, klima og jordbund. Udbyttet holdes på et relativt lavt niveau, og druerne opnår derfor en høj aroma- og smagskoncentration.

Find vinene her