Frontløberen - Vinforsyning

Frontløber på vin med omtanke for miljøet

Tilbage i 2014 tog Østjysk Vinforsyning en aktiv beslutning om at satse på bæredygtige, økologiske og biodynamiske vine. Salgschef Jeppe B. Lundorf er den interne frontløber, som har fingeren på pulsen hos producenter og kunder. Han kender dilemmaerne og ved, at i sidste ende har smagen oftest første prioritet.

Hos Østjysk Vinforsyning har vi en ambition om at være frontløbere, når det handler om omtanke for miljøet. Derfor går vi efter en B Corp-certificering, som det synlige bevis på, at vi mener det alvorligt. Her er fokus på at være bedst for verden fremfor de bedste i verden. De bæredygtige, økologiske og biodynamiske vine har derfor også en høj prioritet, når vi vælger vine til vores sortiment på over 1.700 varianter.

Hele processen fra drue til glas

Jeppe B. Lundorf er vores interne frontløber, når det gælder vine med omtanke for miljøet. Jeppe har en god føling med, hvad der rører sig i markedet kraft af sine daglige kundekontakter, løbende besøg hos producenter og deltagelse på messer. Samtidig er han også jævnligt i kontakt med organisationer som Økologisk Landsforening for at være fuldt opdateret med de nyeste muligheder og tendenser.

I 2020 er det ikke nok at tænke økologisk. Flere og flere kunder forventer, at der er fokus på hele processen fra vinen dyrkes, plukkes, produceres, transporteres og tappes. ”Derfor skal vi være på forkant med udviklingen og have omtanke for miljøet helt bredt. Det gør vi i vores ROOTS BEVERAGE koncept. Her tager vi eksempelvis vinen hjem på fade og tapper den lokalt og tæt på, hvor den skal sælges. Dermed spares en del CO2”, siger Jeppe og fortsætter:

Nye tendenser starter ofte ved restauranterne

”I vores branche er restauranterne ofte toneangivende for udviklingen. Her ser vi en klar udvikling i retning af i første omgang det økologiske og nu også mere og mere det bæredygtige helt overordnet. Vi leverer eksempelvis økologiske vine, som eneste leverandør, til hele Comwell-kæden. Hotelkæden har Det Økologiske Spisemærke i bronze, hvilket betyder, at 30-60 % af alle deres indkøbte føde- og drikkevarer er økologiske. Vi ved fra Comwell, det har betydning for deres kunder, som oplever, at det højner både kvalitets- og smagsoplevelsen.”

Passioneret fra ungdomstiden

Jeppes interesse for vin startede tilbage i de meget unge år, hvor hans forældre startede et lille vinimportfirma med sydfranske Rhône-vine hjemme i garagen. ”Jeg begyndte hurtigt at nærstudere etiketterne og læse bøger om franske vine,” fortæller Jeppe. ”Jeg må sige, at jeg blev grebet, og siden har vinen udviklet sig til at blive min store passion. Det bæredygtige aspekt er i den forbindelse et ekstra kolorit og en helt naturlig del af udviklingen.”

Smagspanel udvælger vine

Østjysk Vinforsynings interne smagspanel udvælger de vine, der skal med i sortimentet. Jeppe er med i panelet samme med tre kolleger. ”Vi går efter de økologiske og bæredygtige vine,” fortæller Jeppe. ” Vi ved dog samtidig også, at smagen er det, som i sidste ende sælger en vin. Derfor går vi ikke på kompromis med vores smagsløg. Vi er meget selektive i vores udvælgelse. Det er under 1 ud af 20 vine, vi har gennem smagspanelet, som ender med at komme med i vores sortiment. De skal være bedre og billigere end dem vi allerede her. Og meget gerne bæredygtige.”