Fremragende vine og høj bæredygtighed

Salcheto er blandt de mindre vingårde i Montepulciano. Samtidig er det en af de vingårde, som har markeret sig mest de seneste år med meget ambitiøse mål for økologi, bæredygtighed og lavt udbytte. Herunder er de B-Corp certificerede.

Hos Østjysk Vinforsyning har vi et rigtig godt samarbejde med folkene hos Salcheto, som er den mest bæredygtige producent vi samarbejder med. De tænker således bæredygtighed ind i alle aspekter. Vi importerer følgende vine herfra:

  • CHIANTI BISKERO DOCG, ØKO
  • ROSSO DI MONTEPULCIANO DOC , ØKO
  • VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO DOCG, ØKO
  • VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO RISERVA DOCG
  • VINO NOBILE MONTEPULCIANO DOCG “SALCO”

Piletræ med historisk betydning
Salco betyder piletræ i det gamle toscanske sprog, og netop piletræet har gennem årene været en vigtig plante for vinområdet, da dens grene bliver brugt til at binde vinstokke. Salcheto er navnet på åen, der udspringer ved foden af byen Montepulciano og snor sig gennem dalen, hvor piletræerne gror.
Åen grænser op til vingården Salcheto i den sydøstlige del af Siena-provinsen i Toscana. Her genplanter man hvert år piletræer som et led i vingårdens store fokus på miljø og bæredygtighed. Træet indgår også som en del af vingårdens logo.

Foregangsfolk
Vinmarkerne hos Salcheto er hovedsageligt beplantede med de lokale druer Prugnolo Gentile (Sangiovese) og Canaiolo, som dyrkes efter kontrollerede og biodynamiske principper.
Drømmen om, at vingården skal være CO2 neutral, er ved at blive realiseret. Ejer og kældermester Michele Manelli og hans team er på alle måder foregangsfolk i relation til at udvikle bæredygtige produktionsprincipper og en topmoderne ”off-grid” kælder, som bruger 54 % mindre energi.

Man har desuden implementeret en beregner på hjemmesiden, som giver mulighed for at beregne CO2-aftryk ved forsendelse af vin til specifikke steder i verden.

Grund til stolthed
Hos Østjysk Vinforsyning er både vi og vores kunder utrolig glade for samarbejdet med Salcheto. Her kan de være stolte af deres resultater omkring bæredygtighed og af deres vine. De er begge fremragende.