Vins Mousseux (France)
Franske Vins Mousseux (VM) kan i princippet hente deres druer i alle vindistrikter i Frankrig, men de meste populære dyrkningsområder for druer til produktion af mousserende vine er Loire, Languedoc, Jura og Sydvestfrankrig. Druesorterne kan varierer meget og er dem, som er godkendte til dyrkning af Vins de France.
Vinificeringsteknikkerne går fra en tryktanksgæring (Cuve Close, Méthode Charmat) eller en flaske gæring (Méthode Traditionelle), alt efter producent. Den mest almindelig teknik er, at man laver en anden gæring på lukket tank af en “Vin de base” som indholder min. 8,5% alkohol, ved at tilsætte en sukkerlikør og selekteret gær. Vinen aftappes umiddelbar efter den har opnået et minimum tryk på 3 bar, men der er ingen krav for min. varighed af gæringen.
Der findes en højere klassifikation, nemlig Vin Mousseux de Qualité (VMQ) med krav om min. 9,5% i alkohol for vin de base, et tryk på min. 3,5 bar og en min. gæring på tank i 90 dage.
Viser 3 resultaterSorted by latest