Saint-Peray
Med sine kun 108 ha. er Saint-Péray et af de mindste områder i Rhône og det sydligste vindistrikt i Nordrhône. Navnet kommer fra den lokale helgen, Saint Pierre des Eaux, og det har overlevet den franske revolution, hvor man forsøgte at udslette alt det, som lød kirkeligt, og hvor vinene blev omdøbt til Péret-Vin-Blanc… I dag producerer man både tørre, ”stille” hvidvine men også mousserende vine efter Méthode Traditionnelle. Her finder man druerne Marsanne (hoveddrue) og Roussanne, som er perfekte til en jordbund af dybe granitlag med mergel, løss og smuldrende kalk i overfladen.
Selv i et så lille område vender markerne mod flere retninger, og klimaforholdene varierer derfor en del. Nogle marker ligger i en dyb dal, som er ret kølig i forhold til omgivelserne. Det giver nogle steder meget delikate vine p.g.a. et længere modningsforløb. De ”stille” hvide er tørre, liflige og meget aromatiske. Man bør ikke gemme dem for længe, da en stor del af deres charme ligger i deres umiddelbare frugtkarakter.
Viser 4 resultaterSorted by latest