Pomerol
Et af Bordeaux-områdets mest berømte distrikter – Pomerol AOC/AOP – ligger nordøst for byen Libourne, på terrasser over floden Isle – en biflod til Dordogne – og grænser mod øst op til Saint-Emilion. Distriktet er et af de ældste i Bordeaux og har oplevet store forandringer i årenes løb. I dag dækker området ca. 800 ha. på et stort plateau, hvor man først og fremmest dyrker Merlot (80%), Cabernet Franc (15%), som her hedder Bouchet eller Bouschet og Cabernet Sauvignon (ca. 5%). Undergrunden i Pomerol er udpræget ler med graves (småsten og grus) mod øst, (hvor distriktet er nabo til slottene Cheval-Blanc og Figeac i Saint-Emilion), og mod vest en del sand og grus. Mod nord finder man lerholdige jordbunde og i centrum en blanding af ler og graves. Overalt finder man dybe lage af jernoxid, som er med til at give Pomerol-vinene deres ganske enestående karakter.
Pomerol-vinene, som man ofte kalder for “de mest burgundiske vine fra Bordeaux” samler frugtkarakter, fylde, finesse, kompleksitet og karakter, og er i dag unægtelig nogle af de mest efterspurgte vine fra Bordeaux – og bl.a. derfor altid i den dyre ende. Vinslotte som fx Château Petrus, Château Petit-Village, Clos René, Château la Conseillante, Château l’Enclos, Château l’Evangile, Vieux Château Certan, Château le Pin og Château du Domaine de l’Eglise er blandt de mest berømte, men der findes i alt ca. 138 producenter i Pomerol AOC/AOP. Ønsker man at finde billigere Pomerol-lignende vine, bør man se på AOC/AOP-appellationen i det nordlige bagland for Pomerol, nemlig Lalande-de-Pomerol.
Viser 1–16 af 22 resultater