Mosel
Både historisk og vinmæssigt er Mosel i Tyskland et utroligt spændende område, med gamle romerske byer som Trier, Trittenheim, Bernkastel og Traben-Trarbach. Landskab, historie, vin og gastronomi går op i en højre enhed omkring småbyer langs floden Mosel, hvor der ofte i løbet af året er anledning til fest. Måske for at glemme, hvor vanskeligt vindyrkningen er til dagligt på disse ekstreme stejle bakker, hvor alt arbejde tager ekstra tid.
Det er distriktets jordbund af skifer og det særprægede klima, som her giver perfekte dyrkningsforhold for vin. Skiferstene kan udgøre klippeformationer af mere eller mindre lodrette lag, men kan også bestå af smuldrende sten. Forskellen kan betyde meget for jordbundens evner til at tilbageholde regn og for vinplantens mulighed for at skyde dybe rødder. Kølige nætter, morgentåge omkring floden Mosel og dens mere beskedne biflode Saar og Ruwer, og normalt en hel del sol op ad dagen giver temperaturændringer, som fremmer finesse, mineralitet og renhed i vinene. I Mosel bruger man hovedsageligt druen Riesling.
Viser alle 5 resultater