Maremma (regionen)
Kystområdet syd for Livorno i det vestlige Toscana kaldes Maremma og har i mange år produceret grøntsager og frugter. I dag har Maremma udviklet sig til et af de bedste vindistrikter i Italien. Områdets beliggenhed langs kysten giver et varmt klima, som dog bliver påvirket af kølige briser fra havet og er således perfekt til de internationale druesorter, området netop er kendt for: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Syrah, men nu også Chardonnay, Viognier, Vermentino og Sauvignon Blanc.
Jordbundsforholdene er ret unikke og består af to forskellige typer. Den første kaldes terre brune (mørk jord) og består især af sandholdig lerjord og ler (uden sten eller kalk), og den anden terre bianche (hvid jord) med ler og sand men også kalk og et stort antal småsten og sten i forskellige størrelser. Maremma Toscana-distriktet blev i 2011 opgraderet fra IGT/IGP til DOC/DOP og dækker ca. 1.580 ha. (2015). Den omfatter hvide, rosé, røde, mousserende og dessertvine (Vendemmia Tardiva, Passito og Vin Santo). Ved oplysning af druesorten på etiketten, skal druen udgøre min. 85%.
Viser alle 10 resultater