Lussac-Saint-Emilion
Lussac-Saint-Emilion AOC/AOP byder på ca. 1.450 ha. vinmarker (170 producenter) og ligger nord for selve Saint-Emilion distriktet i Bordeaux. Distriktet er en af de fire små satellit-kommuner, som har ret til at tilføje navnet Saint-Emilion til deres eget. De tre andre hedder Saint-Georges, Puisseguin og Montagne – hvoraf sidstnævnte også omfatter vinene fra kommunen Parsac. Alle Lussac-vinene er som deres berømte nabo sydpå hovedsageligt lavet på druen Merlot, med tilskud af Cabernet Franc. Jordbunden i Lussac varierer en del, med den karakteristiske ler- og kalkholdige Saint-Emilion-lignende blanding i den sydøstlige del, mere sandholdige lag mod vest og en køligere lerholdig jord mod nord.
Også landskabets udformning varierer fra sted til sted, med højtliggende plateauer, bløde, sydvendte skråninger og lavtliggende dale. Alt dette giver en fantastisk variation i vinene, men generelt kan man sige, at Lussac-vinene er kendte for deres flotte rubinrøde farve, deres finesse, gode velour og struktur. Det er vine, som kan drikkes unge, men som også vinder meget i kompleksitet og dybde ved modning i nogle år. Kvalitet og pris hænger som regel rigtigt godt sammen for vinene fra Lussac-Saint-Emilion, og det er en appellation, hvor man virkeligt kan finde perler, især blandt vine fra de sydvendte skråninger.