Liqueur de Bourgogne
De fleste kender Bourgogne området som en af verdens bedste producenter af vin med navne som Chablis, Meursault, Montrachet for de hvide og f.eks. Chambolle-Musigny, Volnay eller Pommard for de røde. Området er imidlertid også kendt i Frankrig som en af de bedste leverandører af kvalitetsgastronomiske specialiteter såsom sennep, marmelade, eksklusive bolsjer eller frugtlikører og brændevin. På samme måde som det var klostrene i området, som bragte vintraditionen videre fra middelalderen til nutiden, var det ofte munke, som stod bag fremstilling af de fleste af disse specialiteter. Man kan stadig den dag i dag besøge Citeaux klosteret nær Nuit-Saint-Georges og få et indtrykt af, hvor omfattende og magtfuldt dette net af klostre må have været og i øvrigt købe den fremragende Citeaux-ost, som de nuværende munke stadig fremstiller.
Ellers må man sige, at de fleste af Bourgognes gastronomiske produkter i dag er gledet ud af hænderne på munkene og fremstilles af ofte meget traditionsrige og gamle firmaer som f.eks. Joseph Cartron i Nuits-Saint-Georges.
Viser 3 resultater