Graves
Man mener, at Graves-distriktet var det første område i Bordeaux, som blev beplantet med vin. Distriktet henter sit navn i områdets jordbund, som hovedsageligt består af ”graves” (småsten af silicium), blandet med ler mod nord og med sand mod syd. Distriktet ligger syd for Médoc og er ca. 50 km. langt og 15-20 km. bredt. Nordpå strækker Graves sig helt til Bordeaux’ bygrænse (se også Pessac-Léognan), og i den sydlige del omkranser det sødvinsdistrikterne Cérons, Sauternes og Barsac. De bedste vinmarker ligger på skråninger eller høje med småstensholdige jordbunde, og veksler med akacie-, eg- eller granskove. De lave, flade områder bruges som landbrugsarealer og frugtplantager. Her kan man ofte opleve rimfrost om vinteren, noget som normalt forhindrer dyrkning af vin.
Man sammenligner ofte røde Graves-vine (dyrket på ca. 2.528 ha.) med vine fra Médoc, og selvom Graves-rødvinene som regel er kraftigere og mere ranke end mange Médoc, har de helt klart meget til fælles (bl.a. druerne Cabernet Sauvignon og Merlot). Måske er unge vine fra Graves tilbøjelige til at være mere aggressive og byde på mindre bouquet end Médoc-vine, men når de får lov at udvikle sig, kommer der som regel mere aroma og en god harmoni mellem styrke og finesse. Gammeldags, ”landlige”, røde Graves er sjældne i dag. Tørre, hvide Graves-vine (Graves Blanc Sec AOC/AOP, dyrket på ca. 749 ha. på Sauvignon Blanc og Sémillon), er som regel fyldige, harmoniske og delikate, med et godt gemmepotentiale. Kvaliteten og stilen afhænger dog af producenten og af dyrkningsområdet. Graves Supérieures AOC/AOP er en appellation for søde, eksotiske hvidvine, som produceres på ca. 153 ha.
Viser alle 4 resultater