Fronsac
Fronsac ligger umiddelbart nordvest for byen Libourne, nord for Dordognefloden, og har været kendt for sine vine længe før, at områder som fx Graves eller Médoc begyndte at plante vinstokke. Fronsac kan desuden prale af at have én af de ældste vinlovgivninger i Bordeaux (siden 1600-tallet). Områdets komplekse jordbundsforhold med rige aflejringer nogle steder, ler- og kalkholdige eller småstens- og siliciumholdige lag i dybden andre steder, forklarer de store kvalitetsforskelle i området. De bedste vinmarker siges at ligge i den sydøstlige del af distriktet, hvor sand og kalk dominerer.
Fronsac byder på to appellationer. Den ene er Fronsac AOC/AOP og dækker 7 kommuner med i alt 800 ha. vinmarker, med ca. 100 producenter. Den anden hedder Canon Fronsac AOC/AOP og dækker kommunerne Fronsac og Saint-Michel de Fronsac, med i alt 250 ha. vinmarker og ca. 40 producenter. Begge appellationer tillader kun rødvinsproduktion, hovedsageligt på druen Merlot (som regel ca. 80%), tilsat Cabernet Franc (i området Bouchet), Malbec og Cabernet Sauvignon. Fronsac- og Canon Fronsac-vinene er generelt kraftige og krydrede, ofte med god sprødhed og struktur, og de bedste af dem desuden med velour og finesse. De vinder som regel i harmoni og kompleksitet ved at blive modnet (5-10 år). Vinene fra Fronsac nævnes ofte som gode og ofte billigere alternativer til St. Emilion- eller Pomerol-vine. Navnet Canon kommer i øvrigt af, at de høje skrænter ved Fronsac blev brugt af flådens skibe, som lå for anker i Dordognefloden, til at afprøve deres kanoner.
Viser et enkelt resultat