Eau-de-Vie d'Alsace
I det 17. årh. fandt en munk fra Alsace i østfrankrig på at destillere knuste, gærede kirsebær. Den første frugtbrændevin i området var født: Kirsch. Resultatet må have været overbevisende, for efter denne periode omtales produktionen af brændevine på flere forskellige frugter i området – hovedsageligt dem, man kunne finde i frugthaven; pære, blomme og mirabelle, men også vilde bær. Oprindeligt var frugtdestillering noget, som foregik hjemme hos små producenter eller i de familier, som havde ret til destillering. Siden slutningen af det 20. årh., er destillering samlet på større enheder med traditioner, som ofte går i arv fra generation til generation.
Den traditionelle destillering foregår normalt ad to omgange, i destilleringsapparater af kobber med direkte ild eller med vandbadsystemet. Fire faktorer er altafgørende for kvaliteten af frugtbrændevin: Kvaliteten af de anvendte frugter, behandlingen af frugterne inden destilleringen, selve destilleringen og til sidst modningen.