Côtes d'Auxerre
Området, som ligger omkring byen Auxerre mellem Paris og Dijon, var indtil det 19. årh. Bourgognes vigtigste vindistrikt og et af de ældste i Frankrig. Området udgjorde dengang hele ca. 40.000 ha. og var Paris’ største rødvinsleverandør, indtil det i 1886-1890 blev hårdt ramt af sygdomme som vinmeldug og Phylloxera. I dag dyrkes der vin på ca. 7.500 ha. og hvidvinene udgør den største del af produktionen.
Den mest berømte appellation i Auxerre er naturligvis Chablis, men i bakkerne i Côtes d’Auxerre sydvest for Chablis finder man det samme kontinentale klima med varme somre og kolde vintre, og de samme jordbundsforhold med kalkklipper og lerholdige lag blandet med aflejringer af fx østersskaller. Alt dette giver perfekte forhold til dyrkning af klassiske grønne druer som Chardonnay og Aligoté, men også Sauvignon Blanc og Sauvignon Gris (begge sidstnævnte i AOC Saint-Bris). Til rødvinene anvender man Pinot Noir, Gamay og den mere sjældne Cesar. I AOC Bourgogne Côtes d’Auxerre langs floden Yonne producerer man rødvine (117 ha.) og rosévine (5 ha.) på Pinot Noir samt hvidvine (84 ha.) på Chardonnay. De bedste hvidvine fra Côtes d’Auxerre kan måle sig med nogle af de bedste fra Chablis. Stilen er en anelse mere ‘kødfuld’ og de kan være ganske komplekse.
Viser alle 2 resultater