Conca del Riu Anoia
Penedès området, hvor Conca del Riu Anoia hører til, ligger i Catalonien i Spaniens nordøstlige del, vest og sydvest for Barcelona. Vinmæssigt, og ikke mindst kvalitetsmæssigt, byder området på meget stor diversitet, men især er området kendt for en meget stor produktion af den mousserende Cava. Her finder man nogle af Spaniens største vinproducenter, og hvor kvantitet ofte går forud for kvalitet, men man finder også gamle familieforetagender med lange, stolte vintraditioner, som producerer vine af meget høj kvalitet.
En af de ypperste og mest kvalitetsorienterede producenter, Raventós i Blanc, gjorde i 2012 op med de, efter deres mening, alt for lave produktions- og kvalitetskrav, som producenter af Cava DO er underlagt og forlod i protest denne ”appellation”, hvorefter de begyndte at markedsføre vinene under deres eget navn: Conca del Riu Anoia. Navnet er inspireret af floden Anoia, som løber igennem området, og ”Conca” er den daglige betegnelse for selve vinen. Med dette ganske modige skridt formulerede Raventós i Blanc samtidig et sæt nye, kvalitetsorienterede kriterier for, hvordan deres ”Conca’s” produceres:
· Kun de indfødte druesorter Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Monastrel, Bastard Negre, Sumoll og Xarel·lo Vermell må
anvendes
· 100% druer fra egne marker
· Alle ”Conca’s” skal være årgangsbenævnte og modne i min. 18 mdr. på flaske med sit bundfald (cava min. 9 mdr.)
· Lave udbytter og alt markarbejde foregår manuelt og med heste – ingen maskiner!
· 100% biodynamisk/økologisk produktion. Vine er økologisk certificerede og dyrkningen er biodynamisk certificeret
Viser 1–16 af 17 resultaterSorted by latest