Brandy de Jerez
En Brandy de Jerez fremstilles ved en destillering af vine lavet på udvalgte druesorter (fx Airén og Palomino), (som også bruges til produktion af sherry). Destilleringsmetoden er i princippet den samme som for en Cognac, dvs. ad to omgange i traditionel pot-stil, hvor kun ”hjertet” – det bedste resultat af destilleringen – anvendes. Det er primært under modningen, en Brandy de Jerez adskiller sig fra Cognac og får sin uforlignelige karakter. Som det fx er tilfældet hos Osborne, bruger man nemlig fade af amerikansk eg, der før er blevet brugt til modning af Amontillado eller Oloroso Sherry. Det er i denne ofte lange proces, Brandy de Jerez får sin afrundede, eksotiske og samtidig meget komplekse karakter. For topprodukterne har man kopieret ”Criaderas y Solera” systemet fra Sherry, hvor flere rækker fade er forbundet med hinanden. Man fylder de nye destillerings-årgange i de øverste fade og aftapper fra de laveste rækker, hvor Brandy de Jerez har modnet i mange år og har opnået en ganske enestående kompleksitet. Det er fx tilfældet for Carlos I-serien (Gran Reserva og Imperial).
Viser alle 4 resultater