Barbera d'Alba DOC
Barbera d’Alba er en af de mest populære DOC’er i Piemonte, men også en af de mest udskældte, da man her kan finde vine af meget forskellig kvalitet og stil. Selve distriktet dækker området omkring byen Alba og overlapper mere kendte distrikter som Langhe, Barbaresco og Barolo. De bedste vinmarker i Barbera d’Alba indeholder mest kalk og mergel, og siges ofte at ligge nær Barolo. Vinene i Barbera d’Alba DOC skal indeholde mindst 85% af druen Barbera, som ofte bliver suppleret med Nebbiolo. Dolcetto-druen er ikke tilladt.
Barbera-druen har unikke egenskaber men afslører dem kun, hvis vinbonden arbejder for det. Det er nemlig en meget frodig druesort, og det er derfor nødvendigt at begrænse udbyttet med beskæringer i løbet af sommeren samt foretage en skrap selektering af klaserne før og under høsten. Desuden modner Barbera-druen ret sent og kan som regel først plukkes i oktober. Det frister nogle vinbønder til at høste for tidligt, hvilket ofte resulterer i frugtrige men let syrlige vine, der ikke viser det potentiale, som druen i virkeligheden rummer. Når det til gengæld lykkes, er Barbera-vine både aromatiske og umiddelbare med en flot harmoni mellem fylde og frugt. En fornem døråbner til Piemonte-vinenes fantastiske verden.
Viser alle 7 resultater