Asti

Da Carlo Gancia i 1870 introducerede Champagnemetoden i området og begyndte at lave en mousserende vin på Moscato druen, var han nok ikke klar over, at han ville blive fader til en af verdens mest berømte vine Asti Spumante. Senere oplevede man vine derfra, der var ligeså uinteressante, som deres pris var lav, men de sidste år har heldigvis budt på store kvalitetsforbedringer, som især skyldes nyt vinificeringsudstyr. Kunsten for en Asti Spumante eller Moscato d’Asti (DOCG) er at alliere druens sødme med en god friskhed, noget som ikke altid er umiddelbart.

I modsætning til en Champagne, som gæres af to omgange, den første på tank og den anden på flaske, bliver Moscato d’Asti gæret af én omgang på tank. Gæringen foregår på temperaturregulerede rustfrie ståltanke, hvor gærkulturen bliver tilsat og varer ca. 5 til 6 uger. Gæringen bliver ganske enkelt stoppet, når vinen når en alkoholprocent på 5-6%, og vinen er derfor mere perlende end mousserende. Derfor anvender man almindelig korkprop til Moscato d’Asti. For at bevare vinens friskhed bliver en Moscato d’Asti normalt først aftappet løbende og umiddelbart før afskibning.

Viser alle 3 resultater

Vores udvalg af vine

3 vine

Vores udvalg af vine | Sortér efter
  • Spumante

    FIORELLI DOLCE, ASTI DOCG, Toso

    | 75,00 | Kolli 6
  • Hvidvin

    MOSCATO D ASTI DOCG, Vietti, Piemonte

    2023 | 75,00 | Kolli 6
  • Søde vine

    MOSCATO D’ASTI 101 DOCG Ca’ del Baio, Piemonte

    2023 | 75,00 | Kolli 6
×