Certificeringer

Her er et lille udpluk af nogle af de certificeringer, som vi er stolte af, at en stor del af vores sortiment og produkter bærer. Det er de formelle organer, som lovgiver, udsteder og kontrollerer dekreter inden for økologi, biodynami og generel bæredygtighed. De støtter bl.a. op om vores ønske om, at bidrage til en mere bæredygtig fremtid, hvilket stemmer overens med vores B Corp-certificering, som dokumenterer, at vi går forrest i den bæredygtige omstilling som virksomhed.

B Corp

Østjysk Vinforsyning har som den første vin-og spiritusdistributør i Danmark opnået den internationalt anerkendte certificering inden for bæredygtighed: B Corp. Læs meget mere om certificeringen og hvorfor vi valgte at kaste os ud i den krævende proces her.

EU mærkning

EU mærkning for økologisk produktion. Gældende i hele EU.

Allerede i 2015 traf vi en beslutning om at påvirke vinmarkedet i en mere økologisk retning. Beslutningen blev til et konkret mål om, at vi ville kunne matche ethvert konventionelt vinkort med økologisk og biodynamisk dyrket vine. Det mål nåede vi i 2017.

30 procent af vores vinsortiment består i dag af økologiske og biodynamiske vine. For sortimentet til hoteller og restauranter er andelen 50 procent.

Demeter

Det mest benyttede mærke for biodynamisk produktion.

Understøtter vores målsætning om, at størstedelen af vores sortiment bliver økologisk og biodynamisk – men vi går ikke på kompromis med vinens kvalitet, derfor tager det tid at udskifte sortimentet. Vi sælger kun kvalitetsvin.

AB

Agriculture Biologique. Fransk mærkning for økologisk produktion.

Fair for Life

Mærkning der garanterer social ansvarlighed og fair handel.

Vegan

Mærkning der garanterer, at et produkt ikke indeholder animalske ingredienser.

Green String Farm

Californisk mærkning af bæredygtig produktion. Det er ikke en økologisk certificering, men producenten er forpligtet til at overholde bæredygtige landbrugsmetoder, og producere efter økologiske principper, såsom ingen brug af pesticider, kunstgødning eller andre kemikalier mm.

Skal vi finde den rigtige bæredygtige vinløsning til jer?

Kontakt Jeppe

Jeppe Lundorf

Salgsdirektør, HoReCa
×