Køb økologisk og biodynamisk vin hos leverandør, som har international certificering i bæredygtighed

Østjysk Vinforsyning er nu B Corp-certificeret.

Som B Corp er Østjysk Vinforsyning en del af en global sammenslutning af virksomheder, der efterlever høje sociale og miljømæssige standarder.

B Corp er ikke kun en certificering af et enkelt produkt, men stiller krav til, at vi træffer bæredygtige valg i alt, hvad vi gør – 360 grader rundt i virksomheden.

Hvorfor har vi kastet os ud i en certificering?
Klimaforandringerne risikerer at ramme vindistrikter hårdt og gøre produktionen af vin umulig i nogle af de egne, hvor vi får dejlig vin fra i dag.

Den tanke kan vi ikke bære.

Hvad betyder en vinleverandør med B Corp-certificering?

Som B Corp virksomhed har vi forpligtet os til at stræbe efter at være en vin- og spiritusleverandør, der er bedst FOR verden, ikke bare bedst I verden.

Som dig, der er sommerlier eller vinansvarlig på en restaurant eller hotel betyder Østjysk Vinforsynings B Corp certificering, at du kan imødekomme gæsternes efterspørgsel på økologisk vin, biodynamisk vin. Det samme gælder krav til bæredygtige forhold hele vejen fra dyrkningen af druerne til vinen i glasset på jeres veldækkede bord.

Med Østjysk Vinforsyning som vinleverandør er I desuden godt på vej til at kunne blive certificeret som Green Restaurant eller opnå andre udmærkelser inden for bæredygtighed for hoteller og restauranter.

Hvad har vi lavet om for at blive en certificeret bæredygtig vindistributør?

Allerede i 2015 traf vi en beslutning om at påvirke vinmarkedet i en mere økologisk retning. Beslutningen blev til et konkret mål om, at vi ville kunne matche ethvert konventionelt vinkort med økologisk og biodynamisk dyrket vine. Det mål nåede vi i 2017.

De tre primære områder, som vi har givet førsteprioritet i vores bæredygtige omstilling i vores egen virksomhed er:

Vinsortiment – 30 procent af vores vinsortiment består i dag af økologiske og biodynamiske vine. For sortimentet til hoteller og restauranter er andelen 50 procent. Vores målsætning er, at størstedelen af vores sortiment bliver økologisk og biodynamisk – Men vi går ikke på kompromis med vinens kvalitet, derfor tager det tid at udskifte sortimentet. Vi sælger kun kvalitetsvin.

Emballage – Hvor det overhovedet er muligt har vi skiftet vores emballage, så det nu er cradle-to-cradle. Vi ønsker ikke at bruge bølgepap – limen er ikke god for miljøet og gør det svært at genanvende pappet.

El og varme – Vi har skiftet leverandør, så vores strøm kommer fra vindmøller og vores domicil bliver nu opvarmet af det luft-til-varmeanlæg, vi har fået installeret på taget. Vi har et solcelleanlæg på tegnebrættet.

Hvad gør vi fremover som bæredygtig vinleverandør?

Som B Corp hviler strikse bæredygtighedseksperters øjne på os. Vi skal hele tiden udvide og forbedre vores bæredygtige handlinger, ellers mister vi vores bæredygtighedscertifikat.

Den opmærksomhed er en af årsagerne til, at vi har valgt at gå efter at blive B Corp certificeret. Vi ønsker at være forpligtede til at træffe bæredygtige valg på alle niveauer i virksomheden.

Med B Corp certifikatet i hånden skærper vi kravene til leverandørerne om, at vine skal være økologisk eller biodynamisk dyrket for at komme i sortiment.

Vi har lokale samarbejdspartnere, som sikrer, at vores leverandører tilbyder gode medarbejderforhold og vægter naturhensyn som for eksempel vandforbrug i vindistrikterne.

Læs mere om vores tanker om bæredygtighed

Hvad er B Corp?

B Corp er din garanti for, at vi er en bæredygtig vindistributør.

Som B Corp har vi forpligtet os til at bruge kerneforretningen som løftestang til at skabe positiv samfundsforandring til fordel for verden og for bundlinjen og lever op til højere standarder både socialt, miljømæssigt og i forhold til gennemsigtighed.

For at opnå en B Corp certificering bliver virksomheder målt på mange parametre. Vi er blevet vurderet på miljøpåvirkning, ledelse, arbejdsmiljø, leverandører og i hvilken grad vi i vores virke skaber positiv værdi for samfund.

Vi skal recertificeres hvert tredje år.

B Corp er en amerikansk standard. B Corp Nordic har stået for vores certificering.

Der er cirka 40 virksomheder i Norden, der kan kalde sig B Corps cirka 4000 globalt. Heldigvis vokser tallet stødt, kun i fællesskab kan vi skabe en bæredygtig forandring.