1 år som B Corp certificeret virksomhed

Vores B Corp certificering forpligter og stiller høje krav til, at vi konstant forbedrer vores bæredygtige handlinger. Derfor arbejder vi fokuseret på vores omstilling til en mere bæredygtig dagligdag i virksomheden.

Vi har i denne måned, september 2022, 1 års jubilæum som B Corp virksomhed og vi er allerede kommet langt!

Tre primære områder

Som nævnt i en tidligere artikel, som du kan læse her, har vi tre primære områder, som vi har givet førsteprioritet i vores bæredygtige omstilling i virksomheden:

Vinsortiment

Vores målsætning er, at størstedelen af vores sortiment bliver bæredygtigt – men vi går ikke på kompromis med vinens kvalitet, derfor tager det tid at udskifte sortimentet. Vi sælger kun kvalitetsvin.

Emballage

Hvor det overhovedet er muligt har vi skiftet vores emballage, så det nu er cradle-to-cradle. Vi ønsker ikke at bruge bølgepap – limen er ikke god for miljøet og gør det svært at genanvende pappet.

El og varme

Vi har skiftet leverandør, så vores strøm kommer fra vindmøller og vores domicil bliver nu opvarmet af det luft-til-varmeanlæg, vi har fået installeret på taget.

Øvrige tiltag

Udover de tre primære områder, har vi gjort følgende bæredygtige tiltag:

Transport

I København, primært i indre by, hvor det er svært at komme til med store fragtbiler, bliver nogle varer leveret med el-varevogn. Vi har desuden en eldrevet ladcykel, som så vidt muligt, bliver brugt  af vores konsulenter til kundebesøg mv.

De første rene firma el-biler er på vejene, og hvis ellers bilproducenterne kan levere, så håber vi at alle vores firmabiler er rene el-biler med udgangen af 2023.

Velgørenhed

Vores månedlige medarbejder-donation på kr. 5.000 til velgørende formål har kørt siden 1. januar 2022. Du kan læse om alle donationerne her.

Genbrug

Vi bortskaffer bagpapiret på etiketter på en miljømæssigt bæredygtig måde vha. Greenboxes. Efter afhentning af det tomme bagpapir, fjernes silikonen fra papiret, som herefter genanvendes i ny papirproduktion.

Derudover kan nævnes, at vores indkøb fra andre B Corp virksomheder er steget og et nyt spændende projekt ser snart dagens lys. Vi glæder os til at fortælle mere!

Vi har desuden oprettet et task force internt i virksomheden, som består af arbejdsgrupper, som ideudvikler og implementerer diverse bæredygtige tiltag. Grupperne fokuserer på følgende områder:

  • Bygningens aftryk i Hinnerup
  • Genbrug
  • Motion til de ansatte
  • Biodiversitet
  • Bæredygtig indkøb (ikke vin og spiritus relateret)

Som tidligere nævnt, er B Corp en certificering der forpligter. Derfor skal vi hele tiden udvide og forbedre vores bæredygtige handlinger, ellers mister vi vores bæredygtighedscertifikat. Det er en rejse, vi er stolte af, at være på og glæder os til at fortælle meget mere om alle de nye tiltag vi vil implementere.

ø.tv: Det første spadestik til en biodiversitetshave i Hinnerup er taget
n.tv: Greenbox til bortskaffelse af etiket-bagpapir
th: El-varevogn der leverer varer i København

Østjysk Vinforsyning køber Miljøvenlig El, hvilket medvirker til at gøre det mere attraktivt at producere bæredygtig energi, fordi der aftages strøm fra vedvarende energikilder.